Cesar imagery

Rottweiler

De Rottweiler is een van de oudste honderassen dat teruggaat tot de tijd van de Romeinen. Deze honden werden gehouden als herdershonden of als drijfhonden. Ze kwamen met de Romeinse legioenen mee de Alpen over, beschermden de mensen en dreven hun vee. Aan het begin van de 20ste eeuw waren diverse rassen nodig als politiehond en de Rottweiler was daarbij een van de geteste honden. Al snel bleek dat het ras uitermate geschikt was voor die taak en in 1910 werden ze officieel erkend als politiehond.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
Rottweilers kunnen 12 jaar worden.

Gemiddelde grootte en gewicht
56 – 68 cm & 42 – 50 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
De Rottweiler is buitengewoon geschikt als gezelschapshond, hond voor veiligheidsdiensten en werkhond. Hij is zelfverzekerd, stabiel en onverschrokken. Een Rottweiler moet vanaf het begin leren wat zijn positie is in het gezin. Hij kan meestal wel wat hebben van kinderen, maar ouders moeten elk kind leren fair met de hond om te gaan en moet actief bij het trainen van de hond betrokken zijn.

Verzorging
Net als alle werkhonden heeft ook de Rottweiler een stevige hand en veel training nodig. Het is essentieel dat hij vroeg leert wennen aan de omgang met mensen en andere dieren. Dat betekent dat hij in een ontspannen sfeer moet wennen aan alle normale dagelijkse gebeurtenissen voor een pup. Dit is essentieel als de hond erbij moet kunnen horen als hij eenmaal volwassen is. Het belang van deze basistraining die regelmatig bijgehouden moet worden kan niet genoeg benadrukt worden.Rottweilers groeien snel en kunnen daarom alle problemen krijgen die zich bij dergelijke honden voordoen zoals heupdysplasie en osteochondritis.

De ideale eigenaar

De ideale eigenaar is een fit en actief iemand die veel verstand heeft van het gedrag van honden of dat wil leren. Dit moet iemand met verantwoordelijkheidsgevoel zijn, die beseft dat dit ras al als pup sociaal gedrag aangeleerd moet krijgen en getraind moet worden.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy