Cesar imagery

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever werd vroeg in de 19de eeuw gefokt om watervogels te lokken (toll) en te apporteren. Deze slimme honden werden getraind om te rennen, springen en langs de oever te spelen om zo de aandacht van de eenden in de buurt te trekken en ze dicht genoeg bij te lokken om geschoten te kunnen worden door hun baas. Vervolgens werden de eenden dan door dit trotse ras aan land gebracht.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
De hond wordt normaal gesproken 14 jaar.

Gemiddelde grootte en gewicht
43 – 55 cm & 17 – 28 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
Een goed getrainde Toller is uiterst intelligent, extravert, zachtaardig en lief, vooral tegen kinderen. In een normaal liefhebbend gezin zal er geen enkele agressiviteit tegen mensen of andere dieren zijn. Als retriever barst de Toller van de energie en moet hij van jongs af goed getraind worden om te voorkomen dat hij er bij wandelingen vandoor gaat.

Overweg kunnen met andere huisdieren
De Toller kan met de meeste dieren prima opschieten, maar door het natuurlijke instinct van de retriever zal hij nog al eens de neiging hebben kleinere dieren in huis ‘op te brengen’. Deze gewoonte kan hem echter best afgeleerd worden met vriendelijke maar wel besliste training.

Verzorging
De Toller is gefokt om vogels uit de ijzige rivieren en meren van Nova Scotia te halen en heeft een dubbele waterbestendige vacht die wekelijks geborsteld moet worden zodat hij schoon en in goede conditie blijft. De dikke vacht houdt water vast en moet stevig afgedroogd worden nadat hij gezwommen of door het water gelopen heeft. De vacht mag op de rug licht golvend zijn, maar is verder recht. Soms heeft de wintervacht een lange losse krul bij de keel.

De ideale eigenaar

Deze actieve honden houden van gezelschap en passen zich gemakkelijk aan de meeste omgevingen aan. Ze kunnen tegen extreme weersomstandigheden en zijn het gelukkigst als ze voldoende ruimte hebben om te rennen, spelen en de omgeving te verkennen.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy