Cesar imagery

Lhasa Apso

De Lhasa Apso is een kleine, gespierde huishond die stamt uit Tibet en die waarschijnlijk afstamt van een type hond dat eeuwenlang veel voorkwam in Centraal -Azië.

De naam Apso wordt in Tibet gebruikt voor allebei de kleinere langharige hondenrassen en betekent langharig of geitachtig.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
Lhasa’s kunnen wel 17 jaar worden.

Gemiddelde grootte & gewicht
25 – 28 cm & 6 – 7 kg

Wat voor hond is dit?

Overweg kunnen met andere huisdieren
Heel goed, maar het is een assertief ras dat graag laat zien wie de baas is, dus let op als je er nog een ander hond bij wilt hebben.

Verzorging
De Lhasa’s hebben een dubbele vacht met een midellange ondervacht als goede bescherming, die uitvalt voor de zomer. Dan is de ondervacht dunner. De bovenvacht is harder en dient als een weerbestendige overjas. Het haar dat over de ogen valt is bedoeld als bescherming tegen het stof, de wind en het intens verblindende licht die voorkomen in het Tibetaanse klimaat. Bij een langharig ras is het noodzakelijk om het haar regelmatig onder handen te nemen om het dier er goed uit te laten zien, maar het kan voor hond en eigenaar ook gewoon leuk zijn. Ook getrimd zien deze honden er leuk uit. Als kleine hond zijn ze ideaal voor de grote stad, maar het zijn absoluut geen softies, het zijn sterke honden voor alle weersomstandigheden, maar binnenshuis voelen ze zich ook prima thuis. Door de jaren van nauw contact met mensen in de tempels en als huishond hebben ze een lief karakter ontwikkeld.

De ideale eigenaar

Ze zijn heel intelligent, lief voor kinderen, bewegen zich zwierig, zijn niet gesteld op vreemden en voelen de stemming van hun baas goed aan.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy