Cesar imagery

King Charles Spaniël

Deze honden waren favoriet bij de Stuart koningen en het doodsbed van King Charles, die altijd een zee van honden om zich heen had die hem overal volgden, was met ze bezaaid tot grote consternatie van de aanwezige aartsbisschoppen. Bordjes met ‘Hoed u voor de honden’ bij de koninklijke vertrekken betekenden ‘pas op dat u niet op ze gaat staan’.

De King Charles werd waarschijnlijk gefokt uit honden die vanuit Japan naar Engeland werden gebracht en die werden gekruist met lokale rassen en vervolgens met een Pyramus Spaniël die uit Frankrijk was meegebracht.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd
King Charles Spaniëls worden 10 tot 12 jaar oud.

Gemiddelde grootte & gewicht
25 – 30 cm & 4 - 7 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament
King Charles Spaniëls zijn extravert en zelfverzekerd, hebben een sterke persoonlijkheid en laten hun aanwezigheid graag merken. Deze honden kunnen heel lief zijn en houden ervan overladen te worden met genegenheid. Ze zijn heel intelligent en hebben snel door hoe ze het huishouden moeten bestieren.

Overweg kunnen met andere huisdieren
De King Charles Spaniël wil wel delen, zolang de anderen maar beseffen dat hij wel de ‘koning’ is.

Verzorging
De vacht moet regelmatig gekamd en geborsteld worden. De vacht is zacht en zijdeachtig (soms golvend) en vuil blijft er niet in hangen. De oren moeten met zorg nagekeken en regelmatig gekamd worden. Het haar van poten en oren moet altijd vrij van knopen zijn. Ook de teennagels moeten gecontroleerd worden; als ze te lang zijn kunnen ze pijn doen. De ogen moeten soms worden schoongemaakt om de zgn. ‘traanvlekken’ weg te vegen.

De King Charles Spaniël heeft een naar achter stekende onderkaak die de hond zijn karakteristieke kin geeft. Hij heeft een volle of gecoupeerde staart = sommige honden worden geboren met een geknakte staart en sommige fokkers couperen hem daar liever.

De ideale eigenaar

Deze hondjes zijn het best geschikt voor volwassenen. Op zich kunnen ze met alle leeftijden overweg, maar ze geven de voorkeur aan volwassen gezelschap.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy