Cesar imagery

Keeshond

De Keeshond is van oorsprong een Nederlandse waakhond die huis en vaak de binnenvaartschepen moest bewaken. De naam is afkomstig van de hond van Cornelis de Gyselaar, de leider van de patriotten in Nederland aan het einde van de 18de eeuw. Deze hond heette ‘Kees’ en hij werd het symbool van de Nederlandse patriotten.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Keeshonden worden 10 tot 14 jaar.

Gemiddelde grootte & gewicht

44 – 46 cm & 16 – 25 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

Keeshonden zijn lieve, vriendelijke en trouwe honden. Ze kunnen af en toe koppig zijn, maar ze leren snel en zijn uitstekende gezinshonden en waakhonden die geschikt zijn voor kinderen en volwassenen. Het ras past zich heel gemakkelijk aan en is van nature heel schoon op zichzelf. Keeshonden kunnen veel lawaai maken als ze lang alleen buiten worden gelaten, want ze vinden dat ze bij de familie horen en willen bij jou zijn.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Keeshonden kunnen uitzonderlijk goed met andere honden overweg.

Verzorging

Keeshonden hebben een dichte, harde, niet-ruikende, dubbele vacht – een zachte dikke ondervacht waar het langere, hardere beschermende haar doorheen groeit. Door deze dubbele vacht kan vuil niet doordringen tot de huid en de hond hoeft dus zelden in bad. In warm en vochtig weer, als de meeste Keeshonden zich in hun eigen holletje hebben ingegraven of als ze aan het verharen zijn, kan een beetje extra verzorging en eventueel een bad aan de orde zijn. Controleer de nagels en voetkussentjes van de hond regelmatig en trim het haar onder de voeten zorgvuldig terug zodat het even lang is als de voetkussentjes.

De ideale eigenaar

Van kinderen tot volwassenen.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy