Cesar imagery

Italiaanse Windhondje

Het Italiaanse Windhondje is een echte miniatuuruitgave van de Greyhound en gaat terug tot de tijd van de Egyptische farao’s. Er zijn tekeningen van kleine windhonden die heel erg lijken op de Italiaanse Windhondjes, gevonden als wandschilderingen in hun graftomben. Waarschijnlijk werden ze door de Romeinen uit Egypte meegenomen naar het Middellandse Zeegebied en waren ze vervolgens eeuwenlang heel populair aan de Europese hoven.

In Engeland kwam het Italiaanse Windhondje voor aan de hoven van de Stuarts en ook koningin Victoria had deze sierlijke kleine honden. Ze kwamen ook voor op veel tekeningen van adellijke families.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Italiaanse Windhondjes kunnen 14 jaar worden.

Gemiddelde grootte en gewicht

33 – 38 cm & 2,7 – 3,6 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

Het Italiaanse Windhondje is levendig, alert, hoogst intelligent en heel lief, een lief gezelschapsdier. Met andere dieren samen in een kennel doen ze het niet zo goed. Ze zijn makkelijk te trainen en leren snel. Italiaanse Windhondjes zijn meestal vrolijk, dapper en moedig, maar ze kunnen slecht tegen luide stemmen of barse woorden van hun baas en in de verkeerde omgeving kunnen ze heel angstig worden.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Ze kunnen goed met andere dieren overweg, maar moeten misschien beschermd worden tegen grotere, wat onstuimigere honden.

Verzorging

Een tuin met een goed hek is belangrijk, want hij loopt snel verwondingen op als hij de vrije ruimte heeft. In het ideale geval is het Italiaanse Windhondje een huishond die via een hondenluikje zelf de tuin in kan. Hij heeft een warme, tochtvrije mand nodig met een zachte deken erin, want ze wikkelen zich graag in hun dekentje, zelfs bij het warmste weer. De dunne glanzende vacht is makkelijk schoon te houden, verhaart nauwelijks en ruikt bijna niet. Na het baden opletten dat hij helemaal droog is.

Hoewel al eerder is vermeld dat het Italiaanse Windhondje best stevig is ondanks zijn fijne bouw, is hij toch niet geschikt voor wilde spelletjes, want zijn botten kunnen makkelijk breken. Hij is daarom beter geschikt voor een huishouden met oudere kinderen die je kunt toevertrouwen dat ze voorzichtig met de hond omgaan. Het is ook een ideale hond voor oude en zieke mensen.

De ideale eigenaar

Gezinnen met oudere kinderen en mensen die hem een liefdevolle, rustige omgeving kunnen bieden.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy