Cesar imagery

Irish Soft Coated Wheaten Terriër

De Irish Soft Coated Wheaten Terriër is een traditionele Ierse boerderijhond. Het was de hond van armere mensen; groot genoeg om zijn aanwezigheid af te dwingen, maar niet zo groot dat hij te duur was om aan te houden. Hij werd gefokt als een hond voor alle doeleinden: voor het hoeden van schapen en vee, het vangen van ongedierte, waken bij de grenzen van het grondstuk van de boerderij, of het afschrikken van indringers en als gezelschapshond voor het gezin. Ze gingen ook altijd met hun baas mee op jacht of op strooptocht.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

De Irish Soft Coated Wheaten Terriër kan 13 jaar worden.

Gemiddelde grootte en gewicht

44 - 49,5 cm & 13 - 20,4 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

De Irish Soft Coated Wheaten is een elegante langbenige terriër, de ‘teddybear’ achtige, zachte knuffelhond die heerlijk en trouw gezelschap is. Het is een goede gezinshond die zich meer op de groep richt dan op een gezinslid in het bijzonder. Hij kan over het algemeen goed met kinderen overweg. Hij heeft een tevreden en stabiel karakter en gedraagt zich met een zekere mate van zelfverzekerdheid. Het zijn alerte honden die belangstelling tonen voor hun omgeving. Ze zijn minder agressief dan bij andere terriërrassen juist wordt gestimuleerd.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Afhankelijk van de persoonlijkheid van iedere Irish Soft Coated Wheaten Terriër en hoe hij is grootgebracht, kunnen ze niet allemaal even goed met katten en andere huisdieren overweg. Soms hebben ze wat te verhapstukken met andere volwassen honden van hetzelfde geslacht.

Verzorging

De vacht van de Irish Soft Coated Wheaten Terriër verhaart nauwelijks en is een voortdurend groeiende vacht. Ze moeten regelmatig geborsteld worden en het dode haar moet er worden uitgekamd, ook om klitten te voorkomen. Ze moeten het hele jaar door getrimd of schoongehouden worden. De Irish Soft Coated Wheaten Terriër is een actief ras dat regelmatig beweging nodig heeft. Een tuin met een hek is ideaal, dagelijkse wandelingen zijn heel goed voor hem.

De ideale eigenaar

Aangezien de Irish Soft Coated Wheaten Terriër goed overweg kan met kinderen, is het een ideale gezinshond. Ze vinden het heerlijk om onder de mensen te zijn en zijn trouwe gezelschapshonden.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy