Cesar imagery

Ierse Wolfshond

De oorsprong van de Ierse Wolfshond ligt ergens in de oudheid, maar uit illustraties van 1400 v.Chr. weten we dat de Kelten enorme honden hadden. Ierse myhologie, legenden en sagen staan vol met de wapenfeiten van dit ras uit de oudheid. Deze hond vergezelde koningen – ten tijde van oorlog, op jacht of bij de haard. De geschiedenis verhaalt van vele jachthonden die naar de koningshuizen van Europa en Scandinavië werden gestuurd. Het ras is nu ook bijna uitgestorven.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

De Ierse Wolfshond kan 8 jaar worden.

Gemiddelde grootte en gewicht

76 – 86,5 cm & 50 - 72 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

Ook de Ierse Wolfshond wordt vaak als ‘vriendelijke reus’ onder de honden betiteld. Zijn trotse houding, rustige waardigheid en intelligentie zijn maar een paar van zijn geweldige eigenschappen. Dit is absoluut een gezinshond met een ongelofelijk lief karakter die helemaal tot zijn recht komt als hij onder de mensen is. Of je nu zoekt naar een Wolfshond met showmogelijkheden of naar een gezelschaps- en gezinshond, hij moet geestelijk en lichamelijk gezond zijn en de vriendelijke, gelijkmatige aard hebben die de kern van zijn karakter vormt.

Overweg kunnen met andere huisdieren

De Wolfshond woont graag met katten, konijnen en andere huisdieren samen in een huis als hij er maar mee is opgegroeid als puppy – het blijft echter wel altijd een zichthond.

Verzorging

Een puppy grootbrengen die zo snel groeit als een Wolfshond verlangt speciale aandacht voor zijn voeding en beweging. Een evenwichtige voeding is van essentieel belang voor zijn snelle groeitempo en de pup mag tot 9 à 12 maanden maar beperkt beweging hebben vanwege die snelle groei. Let er vooral op dat je je puppy niet te veel laat springen, in en uit de auto bijvoorbeeld. De fokker kan je een geschikt trainingsschema voor je hond geven. Een kleine tuin is voldoende zolang hij maar schoon is en de hond minstens een keer per dag uitgelaten wordt.

Sommige Wolfshonden houden ervan om grote gaten te graven!

De ideale eigenaar

Een gezin.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy