Cesar imagery

Ierse Terriër

Niet veel is bekend over de voorouders van de Ierse Terriër maar hij werd lang geleden door Ierse boeren gebruikt als werkhond en waakhond en gezelschapshond voor het gezin. Hij heeft een hart dat drie maten te groot is voor zijn harige lijf; het hart van een dolende ridder. De Ierse Terriër heeft ook iets wat de meeste honden niet hebben, hij heeft iets van het mystieke van het land van zijn voorouders meegekregen.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

De Ierse Terriër kan 15 jaar worden. Deze lieve hond heb je wel zolang als hij leeft.

Gemiddelde grootte & gewicht

46 – 48 cm & 12 - 23 kg

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

Zoals vermeld zijn het geweldige gezelschapshonden, lief, intelligent, een prima hond voor het gezin. Het zijn ook goede tentoonstellingshonden, hoewel de meeste mensen die een Ierse Terriër kopen hem alleen om hun blije en leuke karakter willen. Ze kunnen al jong getraind worden om een gehoorzame hond te zijn.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Ze voelen zich even thuis bij katten, vogels als andere honden, alhoewel een mannetje andere mannetjes op zijn terrein niet tolereert.

Verzorging

De Ierse Terriër heeft een dubbele vacht – een zachte ondervacht en een harde bovenvacht. Dagelijks borstelen en doorkammen houdt de vacht in goede conditie maar hij moet wel regelmatig geplukt of getrimd worden. Als de hond niet getoond wordt op hondenshows, is het voldoende om hem om de vijf maanden te trimmen om te zorgen dat hij er goed blijft uitzien. Het uiterlijk van je IerseTerriër kan vaak ook door de fokker verzorgd worden die dat als service aanbiedt. Oren en bek moeten wekelijks gecontroleerd worden, de ogen zelfs iedere dag.

Vergeet niet je hond ook zijn dagelijkse of maandelijkse hartwormpillen te geven en elk jaar de herhalingsvaccinatie. De Ierse Terriër is een gezonde hond die geen bijzondere aandoeningen heeft.

De ideale eigenaar

Alleenstaanden, echtparen of gezinnen die op zoek zijn naar lief, toegewijd gezelschap.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy