Cesar imagery

Golden Retriever

De Golden Retriever werd voor het eerst gefokt op het Schotse landgoed van Lord Tweedmouth, in het midden van de 19de eeuw, om te helpen bij het ophalen van wild en gevogelte uit hoger gelegen gebieden.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Deze extreem lieve hond wordt meestal 11 jaar, maar kan met veel liefde en aandacht en met de juiste voeding wel 13 jaar worden.

Gemiddelde grootte en gewicht

Deze dieren wegen 27 kg en meten 51 cm als het vrouwtjes zijn en 40 kg en 61 cm als het mannetjes zijn.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

De Golden Retriever is een intelligent, lief dier, actief en sterk en ziet er ook heel vriendelijk uit. Zijn instinct om dingen op te halen of te apporteren is nog steeds een belangrijk kenmerk, maar zijn gewillige aard, zijn vermogen zich gemakkelijk aan te passen en zijn prachtige en vriendelijke uiterlijk maken de Golden Retriever tot een uitzonderlijk veelzijdig ras. Hij wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt, van jachthond en blindengeleidehond tot therapiedier en tentoonstellingshond.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Uitstekend.

Verzorging

Hoewel een langharig ras, is het niet moeilijk om de Golden Retriever goed te onderhouden. Regelmatig borstelen om klitten te voorkomen is voldoende. Wel regelmatig bij het borstelen controleren op teken, vlooien, graszaadjes of huidirritatie.

Het zijn hele sociale honden en ze hebben gezelschap nodig; ze zijn niet gelukkig als ze te lang alleen thuis worden gelaten en gaan dan dingen vernielen. Laat je hond nooit los zonder toezicht. Als je een hond hebt, ben je er verantwoordelijk voor dat hij minstens een basistraining heeft gehad. Je Golden Retriever leert beter gezelschap te zijn en krijgt zo een sterkere band met je en krijgt bovendien goede manieren en wordt gehoorzaam waardoor het een plezier is in plaats van lastig om hem bij je te hebben. Mannetjes en vrouwtjes zijn beide makkelijk zindelijk te maken.

De Golden Retriever heeft, net als de meeste rassen, snel last van aandoeningen die erfelijk kunnen zijn, zoals heupdysplasie (HD), bepaalde oogklachten en onvoldoende temperament. Bij je dierenarts kun je terecht voor meer informatie over dit soort gezondheidsproblemen. Een gerenommeerd fokker zal er geen bezwaar tegen hebben dat een onafhankelijke dierenarts naar de pup van je keuze kijkt voor je hem koopt.

De ideale eigenaar

Gezinnen die een vriendelijke en lieve hond zoeken.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy