Cesar imagery

Finse Spits

De oorsprong van de Finse Spits gaat honderden jaren terug en werd eerst overal in Finland gebruikt om op wild te jagen. De eerste rasstandaard werd in 1892 vastgesteld en is nu overal te vinden in Finland en Zweden. De Spits is zo’n essentieel onderdeel van de Finse cultuur dat hij sinds 1979 de Nationale Hond van Finland genoemd wordt.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

De Finse Spits houdt zichzelf graag schoon en wordt meestal 11 jaar oud, maar met goede verzorging en de juiste voeding moet hij 14 jaar kunnen worden.

Gemiddelde grootte en gewicht

Gezonde vrouwtjes wegen 14 kg en meten 38 cm en de mannetjes wegen 16 kg en zijn 51 cm.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

Deze levendige en zelfstandige hond kan met bijna iedereen en alles overweg, ook met kinderen en andere huisdieren in huis. Hij is slim, alert en een uitstekende waakhond.

Overweg kunnen met andere huisdieren

De levendige Spits kan goed met andere dieren in huis overweg vooral als ze van jongs af samen zijn opgegroeid.

Verzorging

De Finse Spits houdt vacht en poten graag zelf schoon. Alhoewel de vacht kort is en dicht aanligt, verhaart hij jaarlijks en heeft hij regelmatig een borstelbeurt nodig om de nieuwe vacht de kans te geven door te komen. Hij geeft de voorkeur aan de koelere gedeeltes van het huis.

De ideale eigenaar

Deze tevreden honden zijn geweldig gezelschap, maar hebben ruimte nodig om te kunnen spelen en op onderzoek uit te gaan. Door hem al jong te trainen houd je deze levendige en enthousiaste hond makkelijk onder controle.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy