Cesar imagery

Engelse Toy Terriër

Ontwikkeld in Engeland uit de kleine Manchester Terriër, via de kleine Black en Tan, de Dwerg Black en Tan, kreeg deze terriërsoort in 1962 zijn huidige naam: Engelse Toy Terriër.

Ondanks zijn kleine formaat kan hij toch heel goed op ongedierte zoals ratten jagen, zoals zijn Manchester Terriër voorouders. Er zit ook iets van de Italiaanse Greyhound in en dat zou zijn elegante, slanke silhouet kunnen verklaren. Het resultaat is een gracieuze, goed in evenwicht zijnde, compacte kleine hond met het temperament en de kenmerken van een terriër.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Deze leuke kleine honden worden 10 jaar oud maar met veel liefdevolle aandacht en de juiste voeding worden ze vaak 13 jaar.

Gemiddelde grootte en gewicht

Dit zijn vrij kleine honden en de vrouwtjes wegen normaal niet meer dan 2,7 kg en zijn 26 cm, de mannetjes zijn 3,6 kg en 31 cm.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

De Engelse Toy Terrier is mooi van vorm en heeft een volgekleurde vacht die altijd zwart met bruin moet zijn in het kenmerkende patroon dat in de rasstandaard is vastgelegd. Ook kenmerkend zijn de oren die de vorm van een kaarsvlam hebben en de kleine donkere glinsterende ogen die hem zijn alerte uitdrukking geven. Hij is niet agressief, vriendelijk en toegenegen waardoor hij charmant, intelligent gezelschap is. Het is een uitstekende huishond en waarschuwt tegen indringers nog voor dat je er zelf erg in hebt.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Uitstekend. Maar ratten, muizen, konijnen en cavia’s die ook als huisdier gehouden worden, kunnen maar beter veilig ingesloten worden.

Verzorging

Deze heerlijke kleine hond is gemakkelijk in het onderhoud. Zijn vacht is kort, glad en ruikt niet en hoeft maar even iedere dag geborsteld te worden. Hoewel hij licht van bouw is, is het toch een vrij robuuste hond, maar met zijn van nature fijnharige vacht is hij toch het meest geschikt als huishond. Sommige zullen buiten zelfs een jas nodig hebben bij kouder weer. Met hun oorsprong als jachtterriër zijn het natuurlijk vrij actieve honden en hoewel ze het prima doen in een kleine tuin of appartement, is een dagelijkse wandeling toch heel goed voor deze honden.

Een jaarlijkse controle door de dierenarts en de inentingen zijn net als regelmatig ontwormen heel belangrijk. Je dierenarts kan de risico’s van hartwom uitleggen en advisren wat je kunt doen om dat te voorkomen.

De ideale eigenaar

Geschikt voor kinderen maar wel een eenmanshond. Past dus vooral bij alleenstaanden, oudere mensen of gezinnen met oudere kinderen.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy