Cesar imagery

Deerhound

De Deerhound, de Schotse Deerhound of de Hooglandse Windhond genoemd, werd gefokt in de Schotse Hooglanden en op de Westelijke eilanden van Schotland. Hij werd gefokt om te jagen op wolven en herten, ze te vangen en dood te maken en zijn bouw getuigt dan ook van snelheid en uithoudingsvermogen. Hij werd bewonderd om zijn moed en vasthoudendheid als jager op bokken en pas toen er verbeterde wapens kwamen, ging men minder gebruik van zijn diensten maken. In Australië werden de honden in de vroegkoloniale tijd veel gebruikt voor de voedselverzorging omdat ze hielpen de de kangoeroepopulatie in toom te houden. Later werden ze ook gebruikt om de dingo en de vos te doden die het op de schapen voorzien hadden.

Kenmerken

Gemiddelde leeftijd

Deerhounds worden 7-10 jaar oud.

Gemiddelde grootte en gewicht

Wederom een grote hond, waarvan de vrouwtjes wel 35 kg kunnen wegen en 71 cm kunnen worden, de mannetjes ongeveer 50 kg en 76 cm.

Wat voor hond is dit?

Karakter, eigenschappen en temperament

De Deerhound is een loyale, statige hond die dol is op kinderen en een ideale gezinshond. Hoewel hij wel groot is, heeft hij wel geduld en is hij heel meegaand, maar je kunt er verzekerd van zijn dat hij optreedt als er indringers zijn.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Een Deerhound moet prima met andere dieren in huis kunnen omgaan. Maar omdat hij nu eenmaal gefokt is om wild te vangen, kan hij bij het zien van een klein rennend beest toch in een reflex reageren. Binnen kan je Deerhound prima gezelschap zijn voor je kat, maar dat kan buiten heel anders uitpakken als je kat langs komt rennen. De meeste eigenaren van een Deerhound zeggen dat hun hond het prima met andere huisdieren kan vinden, maar je kunt maar beter voorzichtig zijn, om ‘ongelukjes’ te voorkomen.

Verzorging

Een volwassen Deerhound vindt alle beweging die je hem kan geven leuk. Een puppy heeft genoeg aan dagelijks spelen met het gezin of andere honden. Sommige Deerhounds voelen precies aan wat je van ze wil en je hoeft ze bijna niets te leren, andere stellen je geduld tot het uiterste op de proef. De vacht van de Deerhound heeft niet heel veel verzorging nodig. Als hij buiten gehouden wordt, heeft hij een tochtvrij hok nodig dat niet te ver van het huis staat, want Deerhounds zijn graag dicht bij het gezin en zullen zich afgewezen voelen als ze naar buiten verbannen worden.

Deerhounds houden van springen en een gewoon hek is geen probleem voor ze. Ze moeten niet kunnen ontsnappen, want ze hebben weinig of geen besef van het verkeer en ze kunnen wel snelheden van 60 km per uur bereiken. Deerhounds zullen die stok die je weggooit niet voor je ophalen, zullen waarschijnlijk niet blaffen en grommen als er iemand aan de voordeur komt en de rollade die op het aanrecht staat te ontdooien is wel heel uitnodigend. Hij is groot, zo actief als een puppy en doet hele lange dutjes. Deerhounds zijn lief, goed handelbaar, lui en niet heel gehoorzaam.

Als een Deerhound als jonge hond geen gezelschap heeft en niet wordt opgevoed, kan het een koppig, onstuimig en onhandelbaar dier worden.

De ideale eigenaar

Mensen die niet regelmatig uren weg zijn van huis en hem de beweging, goede voeding en verzorging willen en kunnen geven die hij nodig heeft. Dat betekent ook een groot terrein waar de hond kan rennen.
Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy