Pedigree Nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws over PEDIGREE® producten, diensten en activiteiten!

Wil je graag op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws en lopende acties? Meld je dan hier aan voor de gratis PEDIGREE® Nieuwsdienst en ontvang enkele keren per jaar een mailing met handige informatie, speciaal afgestemd op jouw hond!

Blog: IJskoud

Geplaatst op 17-03-2017

Ondanks het schitterende lenteweer toch even een avontuur van onze hond Loes in de sneeuw.

Zoals zovele landgenoten hebben wij ons tijdens de voorjaarsvakantie in de files laten meevoeren naar het Alpengebied om nog ergens een beetje winter te ervaren. In ons eigen kikkerlandje kon je ongeveer 3 dagen met gevaar voor eigen leven op een plas gaan staan met je schaatsen. Ik heb het lef niet gehad, want ik zag toch iets te veel wakken ontstaan. Om onze nieuwe hond Loes toch eens de lol van het in de sneeuw rennen te gunnen, mocht zij natuurlijk mee naar de bergen.

Blog: Toskendokter uit Amsterdam

Geplaatst op 08-11-2016

Enkele weken terug heb ik iets gedaan wat op een site voor hondenliefhebbers waarschijnlijk vloeken in de kerk is, maar voor mij als tandheelkundig dierenarts wel de ultieme ervaring. Ik heb een tijger behandeld die verschillende afgebroken hoektanden had! De ultieme katachtige, dus feitelijk meer iets voor de Whiskas pagina’s. Kijk maar eens naar deze video van _Omroep Fryslân voor diegene die het gemist heeft, voor mij als dierenarts was het een schitterende ervaring!

Blog: Baby’s eerste dierendag

Geplaatst op 04-10-2016

Wellicht kunt u het zich nog herinneren dat ik voor de afgelopen Pasen onze hond Pip in heb moeten slapen. Eigenlijk wil ik dan even een jaar geen nieuwe hond omdat dat altijd een beetje als verraad aanvoelt. Ten tijde van de grote vakantie moesten we op de hond van de overburen passen. De jongens moesten aantonen dat zij wel degelijk de verantwoordelijkheid konden nemen inzake uitlaten en eten geven, anders geen nieuwe hond…

Blog: Grenzeloos dierenplezier

Geplaatst op 01-06-2016

Mooi dat Schengenakkoord, overal heen karren zonder ook maar even aan een grens klem te staan. Binnen EU verband althans, wat zeker als dierenliefhebber een groot voordeel is. Veelal stonden in het verleden de beambten toch wat glazig naar zo’n vaccinatieboekje te kijken waar vaak nog ergens een roze A4tje tussen gefrommeld zat als rabiësverklaring.

Blog: Een lekker bakkie koffie

Geplaatst op 12-02-2016

Vroeger als ik als kind weleens van de koffie van mijn ouders wilde proeven werd mij wijs gemaakt dat je dan rood haar zou krijgen. Hierbij wijzend naar mijn oudere broer met knalrood haar. Iets dergelijks probeer ik mijn zoons ook wijs te maken, echter de nieuwe generatie is wat minder goedgelovig dan de mijne. Tot mijn eindexamen geen druppel koffie aangeraakt!

Blog: Denk verder dan je neus lang is

Geplaatst op 05-02-2016

Vooroordelen, iedereen heeft er weleens mee te maken. Zo ook bepaalde hondenrassen, bijvoorbeeld Rottweilers, Dobermanns en Pitbullterriërs. Types die toch altijd wel het predicaat lastig of zelfs agressief en onbetrouwbaar krijgen. Maar een slecht opgevoede hond is in ieders handen gevaarlijk, sommige mensen zijn zelfs in staat om een Labrador agressief te maken.

Blog: Doe een check van de hondenbek!

Geplaatst op 21-01-2016

Zoals iedereen zijn we lekker 2016 ingerold. Vol goede moed en voornemens proberen we dit jaar écht minder te eten en te drinken en meer te sporten. Een hoop dierenbezitters proberen dit ook te extrapoleren naar hun trouwe viervoeter.

Blog: Honden laten tanden zien op Facebook

Geplaatst op 21-03-2014

Op Facebook zijn afgelopen week tientallen hondengebitten gecontroleerd door dierenarts Marnix Lamberts. Het is de eerste keer dat een dierenarts gebruikmaakt van social media voor een consult. Foto’s van hondengebitten werden grondig geïnspecteerd door de dierenarts die bij elke foto een advies plaatste. De meeste tanden zagen er piekfijn uit, sommige hadden meer aandacht nodig. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor de Maand van de Gebitsverzorging. Volgens de dierenartsen is extra aandacht nodig omdat het hondengebit, net als dat van mensen, dagelijks verzorging nodig heeft.

Levering 1 miljoen maaltijden de Dierenbescherming

1 miljoen maaltijden van Pedigree en Whiskas geleverd

Geplaatst op 27-01-2014

Rond Dierendag 2013 voerden Pedigree, Whiskas en de Dierenbescherming samen campagne onder de titel 'Dieren voor Dierendag'. Als onderdeel van deze campagne doneerden de honden- en kattenvoermerken samen 1 miljoen maaltijden aan de 52 dierenopvangcentra van de Dierenbescherming. Na de nodige inventarisatie en planning was het deze week tijd om de maaltijden uit te leveren.

Het hebben van een hond is gezond!

Geplaatst op 05-12-2013

Uit onderzoek door de Universiteit van Maryland (V.S.) is gebleken dat de aanwezigheid van een hond als huisdier significant de bloeddruk van zijn eigenaar kan verlagen. Het onderzoek versterkt daarmee het groeiende bewijs over de belangrijke rol die dieren kunnen vervullen bij het verbeteren van de algemene gezondheid en de gezondheid van het hart.

PEDIGREE in het nieuws

Geplaatst op 29-11-2013

Met het oog op de komende Maand van de Gebitsverzorging in februari 2014, wordt er in de media reeds aandacht besteedt aan gebitsproblemen bij honden. In dit krantenbericht komen de symptomen van gebitsproblemen aan bod. Daarnaast wordt er vermeld hoe gebitsproblemen actief kunnen worden tegengegaan.

Commercial Pedigree DentaStix

Nieuwe PEDIGREE® DentaStix® commercial

Geplaatst op 29-11-2013

Vanaf 2 december 2013 is de nieuwe commercial van PEDIGREE® DentaStix® op televisie te zien. Dierenarts Marnix Lamberts komt hierin aan het woord en gaat in op problemen die hij dagelijks in zijn praktijk tegenkomt: gebitsproblemen.

Voormalige asielhonden en -katten op de barricades voor soortgenoten

Geplaatst op 09-09-2013

Husky Dana en huis-, tuin- en keukenpoes Miep geven vandaag het startsein voor de landelijke ambassadeurscampagne Dieren voor Dierendag.

Dieren voor dierendag

PEDIGREE® en WHISKAS® doneren 1 miljoen maaltijden

Geplaatst op 03-09-2013

Veel baasjes doen jaarlijks tijdens Dierendag op 4 oktober iets extra’s voor hun hond of kat. Bijna iedereen geeft zijn huisdier dan wel een speeltje, een speciale verwenmaaltijd of een lekkere honden- of kattensnack. Er zijn echter ook nog duizenden honden en katten in Nederlandse opvangcentra die geen baasje hebben… Om ook deze kwetsbare asieldieren niet te vergeten, doneren PEDIGREE® en WHISKAS® tijdens Dierendag samen 1 miljoen maaltijden.

Hond blij met taart - kleurplaat

Voor de allerkleinsten: kleurplaten van honden

Geplaatst op 11-11-2013

Hier vind je een aantal leuke kleurplaten van honden. Bijvoorbeeld een kleurplaat van een hond die slaapt, een feestende hond, een superschone hond.

Pedigree Souplesse verkrijgbaar bij speciaalzaken en tuincentra

Geplaatst op 12-09-2013

Door ouderdom, beschadiging of erfelijke aanleg kunnen de gewrichten van uw hond pijnlijk worden. Dagelijks PEDIGREE® Souplesse kan uw hond helpen bij het verbeteren van de beweeglijkheid. 72% van de gebruikers merkt na zes weken ook zichtbaar positief verschil. PEDIGREE® Souplesse is vooral verkrijgbaar bij dierenspeciaalzaken en tuincentra.

Nederlandse winst op Cruft's

Geplaatst op 15-03-2013

Tijdens de grootste internationale tentoonstelling in Engeland, de wereldberoemde Crufts, won de 16-jarige Nederlandse Naomi van Mourik de Junior Handling Finale. Naomi van Mourik was de officiële afgevaardigde vanuit Nederland vanuit de Raad van Beheer- Pedigree Junior Handling. Zij was dit ook al in 2011.

Vier winnaars jaar lang gratis DentaStix!

Geplaatst op 12-03-2013

Via de officiele Pedigree-facebookpagina kon een jaar lang gratis Pedigree® DentaStix® gewonnen worden. Deze speciale actie tijdens de Maand van de Gebitscontrole trok dusdanig veel aanmeldingen dat we het aantal winnaars hebben verhoogd en maar liefst vier keer een jaar lang gebitsverzorgende tussendoortjes weggeven.

Vernieuwde verpakking Pedigree Maaltijdzakjes

Geplaatst op 06-02-2013

Wist je dat steeds meer hondeneigenaren naast droge brokken ook natvoeding geven? Met PEDIGREE® Maaltijdzakjes is dit niet alleen lekker, maar ook gemakkelijk. Daarnaast levert natvoeding een belangrijke bijdrage aan een verantwoord voedingspatroon voor honden. De verpakkingen van de maaltijdzakjes zijn veranderd, de inhoud is nog net zo lekker en gezond als voorheen.

Vernieuwde DentaStix-commercial op de buis

Geplaatst op 20-01-2013

De welbekende PEDIGREE®-reclame met de kunstgebitjes komt weer terug op de buis in vernieuwde vorm. Veel consumenten weten inmiddels dat 4 van de 5 honden ouder dan 3 jaar last hebben van gebitsproblemen. Hoe de kauwsticks van DentaStix de opbouw van tandplak en tandsteen met 80% helpt verminderen, wordt deze keer explicitier uitgelegd met nieuwe beelden. Vanaf maandag 21 januari komt de commercial vier weken lang voorbij.

Hond en puppy zoeker gelanceerd!

Geplaatst op 06-12-2012

Met zoveel verschillende rassen in alle vormen en maten, kan het kiezen van de juiste hond een moeilijke beslissing zijn. Niet iedere hond past in jouw persoonlijke leefomgeving. De 'Hond en Puppy-zoeker' neemt meer dan 140 rassen in overweging bij het zoeken naar de juiste hond voor jouw! Een hulpzaam programma als je er net over denkt een hond in huis te nemen, maar daarnaast ook gewoon leuk om te kijken welke honden allemaal bij jou passen!

Pedigree verlaagt voedingsadvies

Geplaatst op 01-11-2012

Om overgewicht en obesitas bij huisdieren tegen te gaan, verlaagt PEDIGREE als eerste fabrikant van hondenvoer haar voedingsadvies. Uit onderzoek blijkt dat 50% van de honden te dik is. Waar de baasjes steeds meer een zittend bestaan leiden, heeft dit ook gevolgen voor het bewegen van de huisdieren. Met het verlaagde voedingsadvies zorgt Pedigree dat de calorie-inname aansluit bij deze hedendaagse levensstijl.

MAALTIJD-VOOR-MAALTIJD ACTIE VOOR ASIELDIEREN

Geplaatst op 01-10-2012

Pedigree en Whiskas doneren in de week van Werelddierendag een maaltijd aan het asiel (aangesloten bij de Dierenbescherming) per verkochte maaltijd in de AH-supermarkt.

Nieuw in de winkel: Markies® Trios®

Geplaatst op 12-09-2012

Honden zijn dol op biscuits en PEDIGREE® heeft in dit segment een nieuw product met de Markies Trios. Dit tussendoortje is een mix van drie heerlijke smaken: kip, lamsvlees en mergbeen.

Dentatubos

Nieuw in Nederland: Junior DentaTubos™

Geplaatst op 22-08-2012

Vier van de vijf honden ouder dan drie jaar hebben last van gebitsproblemen. Toch betekent dit niet dat we geen aandacht hoeven te geven aan honden jonger dan drie jaar. Of nog specifieker: puppy’s. Met Junior DentaTubos™, de allereerste speciale puppy-snack in het PEDIGREE®-assortiment, kun je jouw jonge hond de routine aanleren van een dagelijks verzorgend tussendoortje. Bovendien is het rijk aan calcium voor een gezonde ontwikkeling van het puppy-gebit.

Reclame Pedigree droge brokken

Nieuwe PEDIGREE-reclame op TV!

Geplaatst op 13-08-2012

Vanaf vandaag, maandag 13 augustus, is de nieuwste PEDIGREE-commercial op televisie te zien. Hierin vertellen we in het kort wat er vernieuwd is aan de droge brokken van PEDIGREE.

Gezocht: Dierenbeschermer van het Jaar 2012

Geplaatst op 25-07-2012

De Dierenbescherming is een belangrijke partner van PEDIGREE®. Ook dit najaar organiseert de Dierenbescherming in samenwerking met SBS6 Hart van Nederland de verkiezing ‘Dierenbeschermer van het Jaar’. Voor deze verkiezing zoekt de organisatie kandidaten die zich op uitmuntende wijze voor dieren hebben ingezet. Deze dierenvrienden blijven meestal anoniem, daarom roept de Dierenbescherming het publiek op haar te helpen hen te vinden. Uitreiking van de titel vindt plaats tijdens het Dierenbeschermersgala, dat op 3 oktober in Amsterdam wordt gehouden.

Goed op weg: Speciale Pedigree Oplegger

Geplaatst op 24-07-2012

Het Nederlandse wegennet is een opvallende gele verschijning rijker. Sinds deze week rijdt een speciale PEDIGREE®-oplegger rond in Nederland. Op de ‘trailer’ herken je ongetwijfeld de vrolijke honden die ook op de verpakkingen van onze producten staan.

Primeur: Facelift voor Pedigree.nl

Geplaatst op 20-07-2012

De vaste bezoekers is het niet ontgaan. De website van PEDIGREE® heeft een ware facelift ondergaan. In de schappen in de winkel is het nieuwe uiterlijk al zichtbaar op de zakken droogvoer en de blikken natvoer. Deze lijn trekken we nu ook online door. Maar niet alleen het uiterlijk is verbeterd en opgefrist, ook op inhoudelijk vlak is er veel veranderd. Het nieuwe PEDIGREE.nl komt de hondenbaasjes tegemoet met uitgebreide productinformatie en voedingsadvies, maar ook met handige en praktische tips om jouw hond te trainen.

Nieuwe Droog

PEDIGREE® droog richt zich speciaal op de basisbehoeften van de hond

Geplaatst op 01-07-2012

De droge brokken van PEDIGREE® zijn vernieuwd! Niet alleen het uiterlijk van de zakken is opgefrist, het product zelf is ook verder verbeterd. De ingrediënten zijn nog beter afgestemd op de vier zaken die écht belangrijk zijn voor honden. Het nieuwe PEDIGREE® Vital Protection richt zich op gebitsverzorging, de verteerbaarheid, het afweersysteem en de huid en vacht. De brokken bestaan niet meer uit verschillende vormen en kleurtjes, maar uit één soort kibble waarin alle voedingsstoffen zitten die een hond nodig heeft.

Tussendoortje

Tijd voor een tussendoortje: korting op PEDIGREE®-tussendoortjes

Geplaatst op 25-06-2012

Binnen het huidige voedingsadvies van honden- en kattenvoer is iedere dag prima ruimte voor een tussendoortje. Met zo’n tussendoortje geef je jouw hond of kat niet alleen iets lekkers en verantwoords, je bouwt ook een hechtere band op met jouw huisdier. Om huisdieren ook van de zomer- en vakantieperiode te laten genieten, start nu de actie Tijd voor een Tussendoortje. In veel supermarkten, dierenspeciaalzaken en tuincentra zijn er daarom speciale kortingsacties op PEDIGREE®-tussendoortjes. De actie ‘Tijd voor een Tussendoortje’ speelt (zolang de voorraad strekt) in de maanden juni, juli en augustus. PEDIGREE® organiseert dit samen met de bevriende merken van Mars Petcare: FROLIC®, WHISKAS®, CATISFACTIONS® en KITEKAT®.

Dentastix

Nu alle DENTASTIX® maandverpakkingen in twee smaken

Geplaatst op 25-06-2012

Mensen zijn dol op variatie in hun voeding en we bieden onze honden daarom ook graag afwisseling. De maandverpakking (28 stuks) voor grote honden van DentaStix® van PEDIGREE® verschijnen vanaf vandaag in de winkel in de smaken kip en rund. Je kunt dus variëren met dit dagelijkse gebitsverzorgende tussendoortje voor jouw hond.

Pedigree Adoptie Plan

PEDIGREE® Adoptie Plan: Webcams in Dierentehuis Kennemerland

Geplaatst op 14-03-2012

Met een demonstratie in het bijzijn van directeur Frank Dales, is de Dierenbescherming in maart 2012 een pilot gestart met een webcamproject. Dit project moet honden in de opvangcentra van de Dierenbescherming nog sneller aan een nieuwe eigenaar helpen en de kans op een mismatch verkleinen. Mensen die overwegen een hond uit Dierentehuis Kennemerland in Zandvoort in huis te nemen, kunnen nu aan de hand van filmpjes op ikzoekbaas.nl een indruk opdoen van de in het asiel verblijvende dieren. Na deze eerste kennismaking kunnen zij inloggen voor livebeelden van het mogelijk nieuwe gezinslid. Deze pilot, betaald met de opbrengst uit het PEDIGREE® Adoptie Plan, duurt drie maanden.