Hondennieuws

Lees hieronder al het laatste nieuws over honden!

Wil je graag op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws en lopende acties? Meld je dan hier aan voor de gratis PEDIGREE® Nieuwsdienst en ontvang enkele keren per jaar een mailing met handige informatie, speciaal afgestemd op jouw hond!

Blog: wat te doen met de hond?

Geplaatst op 24-04-2017

Wat te doen met de hond?

Dit lijkt een vraag die je je vaak stelt als je op vakantie wilt gaan.

Blog: IJskoud

Geplaatst op 17-03-2017

Ondanks het schitterende lenteweer toch even een avontuur van onze hond Loes in de sneeuw.

Zoals zovele landgenoten hebben wij ons tijdens de voorjaarsvakantie in de files laten meevoeren naar het Alpengebied om nog ergens een beetje winter te ervaren. In ons eigen kikkerlandje kon je ongeveer 3 dagen met gevaar voor eigen leven op een plas gaan staan met je schaatsen. Ik heb het lef niet gehad, want ik zag toch iets te veel wakken ontstaan. Om onze nieuwe hond Loes toch eens de lol van het in de sneeuw rennen te gunnen, mocht zij natuurlijk mee naar de bergen.

Blog: Toskendokter uit Amsterdam

Geplaatst op 08-11-2016

Enkele weken terug heb ik iets gedaan wat op een site voor hondenliefhebbers waarschijnlijk vloeken in de kerk is, maar voor mij als tandheelkundig dierenarts wel de ultieme ervaring. Ik heb een tijger behandeld die verschillende afgebroken hoektanden had! De ultieme katachtige, dus feitelijk meer iets voor de Whiskas pagina’s. Kijk maar eens naar deze video van _Omroep Fryslân voor diegene die het gemist heeft, voor mij als dierenarts was het een schitterende ervaring!

Blog: Baby’s eerste dierendag

Geplaatst op 04-10-2016

Wellicht kunt u het zich nog herinneren dat ik voor de afgelopen Pasen onze hond Pip in heb moeten slapen. Eigenlijk wil ik dan even een jaar geen nieuwe hond omdat dat altijd een beetje als verraad aanvoelt. Ten tijde van de grote vakantie moesten we op de hond van de overburen passen. De jongens moesten aantonen dat zij wel degelijk de verantwoordelijkheid konden nemen inzake uitlaten en eten geven, anders geen nieuwe hond…

Levering 1 miljoen maaltijden de Dierenbescherming

1 miljoen maaltijden van Pedigree en Whiskas geleverd

Geplaatst op 27-01-2014

Rond Dierendag 2013 voerden Pedigree, Whiskas en de Dierenbescherming samen campagne onder de titel 'Dieren voor Dierendag'. Als onderdeel van deze campagne doneerden de honden- en kattenvoermerken samen 1 miljoen maaltijden aan de 52 dierenopvangcentra van de Dierenbescherming. Na de nodige inventarisatie en planning was het deze week tijd om de maaltijden uit te leveren.

Het hebben van een hond is gezond!

Geplaatst op 05-12-2013

Uit onderzoek door de Universiteit van Maryland (V.S.) is gebleken dat de aanwezigheid van een hond als huisdier significant de bloeddruk van zijn eigenaar kan verlagen. Het onderzoek versterkt daarmee het groeiende bewijs over de belangrijke rol die dieren kunnen vervullen bij het verbeteren van de algemene gezondheid en de gezondheid van het hart.

PEDIGREE in het nieuws

Geplaatst op 29-11-2013

Met het oog op de komende Maand van de Gebitsverzorging in februari 2014, wordt er in de media reeds aandacht besteedt aan gebitsproblemen bij honden. In dit krantenbericht komen de symptomen van gebitsproblemen aan bod. Daarnaast wordt er vermeld hoe gebitsproblemen actief kunnen worden tegengegaan.

Commercial Pedigree DentaStix

Nieuwe PEDIGREE® DentaStix® commercial

Geplaatst op 29-11-2013

Vanaf 2 december 2013 is de nieuwe commercial van PEDIGREE® DentaStix® op televisie te zien. Dierenarts Marnix Lamberts komt hierin aan het woord en gaat in op problemen die hij dagelijks in zijn praktijk tegenkomt: gebitsproblemen.

Voormalige asielhonden en -katten op de barricades voor soortgenoten

Geplaatst op 09-09-2013

Husky Dana en huis-, tuin- en keukenpoes Miep geven vandaag het startsein voor de landelijke ambassadeurscampagne Dieren voor Dierendag.

Dieren voor dierendag

PEDIGREE® en WHISKAS® doneren 1 miljoen maaltijden

Geplaatst op 03-09-2013

Veel baasjes doen jaarlijks tijdens Dierendag op 4 oktober iets extra’s voor hun hond of kat. Bijna iedereen geeft zijn huisdier dan wel een speeltje, een speciale verwenmaaltijd of een lekkere honden- of kattensnack. Er zijn echter ook nog duizenden honden en katten in Nederlandse opvangcentra die geen baasje hebben… Om ook deze kwetsbare asieldieren niet te vergeten, doneren PEDIGREE® en WHISKAS® tijdens Dierendag samen 1 miljoen maaltijden.

Hond blij met taart - kleurplaat

Voor de allerkleinsten: kleurplaten van honden

Geplaatst op 11-11-2013

Hier vind je een aantal leuke kleurplaten van honden. Bijvoorbeeld een kleurplaat van een hond die slaapt, een feestende hond, een superschone hond.

Luna blijft populairste hondennaam

Geplaatst op 04-07-2013

Hondeneigenaren zijn aardig traditioneel als het gaat om de keuze van de hondennaam. Uit het onderzoek van Proteq Dier & Zorg dat gisteren werd gepubliceerd bleek dat Luna wederom de populairste naam was. De top vier was gelijk aan de rangschikking in 2012. Alleen Bella is op plek vijf een nieuwe binnenkomer.

Nederlands kampioenschap Agility 2013

Geplaatst op 03-07-2013

Het Nederlands Kampioenschap Agility is afgelopen weekeinde gehouden in Uden. In diverse klassen streden individuele deelnemers en teams om de hoogste eer.

Nederlandse winst op Cruft's

Geplaatst op 15-03-2013

Tijdens de grootste internationale tentoonstelling in Engeland, de wereldberoemde Crufts, won de 16-jarige Nederlandse Naomi van Mourik de Junior Handling Finale. Naomi van Mourik was de officiële afgevaardigde vanuit Nederland vanuit de Raad van Beheer- Pedigree Junior Handling. Zij was dit ook al in 2011.

Februari: Maand van de Gebitscontrole

Geplaatst op 01-02-2013

Heeft jouw huisdier last van gebitsproblemen? Een verwaarloosd gebit kan ernstige gevolgen hebben, zoals het verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen. Om het belang van gebitsverzorging onder de aandacht van huisdiereigenaren te brengen, organiseren dierenartsen, PEDIGREE® en WHISKAS® jaarlijks in februari de 'Maand van de Gebitscontrole'.

Tips voor prettige jaarwisseling voor honden

Geplaatst op 17-12-2012

Zo vlak voor de jaarwisseling vraagt de Dierenbescherming dringend aandacht voor de situatie van huisdieren bij het afsteken van vuurwerk. Voor veel dieren betekent vuurwerk immers veel angst en stress. De Dierenbescherming komt dan ook met tips om de jaarwisseling ook voor dieren prettig te houden.

Aandacht voor gebitsverzorging in De Telegraaf

Geplaatst op 08-11-2012

4 van de 5 honden ouder dan 3 jaar hebben last van gebitsproblemen. In februari 2013 neemt PEDIGREE® voor het zevende jaar op rij het initiatief voor de Maand van de Gebitscontrole. Een thema om extra aandacht te vragen voor gebitsverzorging. Het belang hiervan is afgelopen zaterdag alvast bevestigt in de wekelijkse ‘Dier en Vriend’ pagina van De Telegraaf. Hierin werd tandheelkundig dierenarts Marnix Lamberts geïnterviewd over de verzorging van de tanden bij huisdieren.

Vergeet je 4 oktober, werelddierendag niet?

Geplaatst op 19-09-2012

Maak jij er voor je hond ook dit jaar weer een bijzondere dag van? Ga je met hem extra wandelen en mag hij lekker in het water spelen... Of maak je een heerlijke hondentaart met brokjes, natvoer en snackjes voor hem?

Gezocht: Dierenbeschermer van het Jaar 2012

Geplaatst op 25-07-2012

De Dierenbescherming is een belangrijke partner van PEDIGREE®. Ook dit najaar organiseert de Dierenbescherming in samenwerking met SBS6 Hart van Nederland de verkiezing ‘Dierenbeschermer van het Jaar’. Voor deze verkiezing zoekt de organisatie kandidaten die zich op uitmuntende wijze voor dieren hebben ingezet. Deze dierenvrienden blijven meestal anoniem, daarom roept de Dierenbescherming het publiek op haar te helpen hen te vinden. Uitreiking van de titel vindt plaats tijdens het Dierenbeschermersgala, dat op 3 oktober in Amsterdam wordt gehouden.

Pedigree Adoptie Plan

PEDIGREE® Adoptie Plan: Webcams in Dierentehuis Kennemerland

Geplaatst op 14-03-2012

Met een demonstratie in het bijzijn van directeur Frank Dales, is de Dierenbescherming in maart 2012 een pilot gestart met een webcamproject. Dit project moet honden in de opvangcentra van de Dierenbescherming nog sneller aan een nieuwe eigenaar helpen en de kans op een mismatch verkleinen. Mensen die overwegen een hond uit Dierentehuis Kennemerland in Zandvoort in huis te nemen, kunnen nu aan de hand van filmpjes op ikzoekbaas.nl een indruk opdoen van de in het asiel verblijvende dieren. Na deze eerste kennismaking kunnen zij inloggen voor livebeelden van het mogelijk nieuwe gezinslid. Deze pilot, betaald met de opbrengst uit het PEDIGREE® Adoptie Plan, duurt drie maanden.