Blog: De Dierendag Fikkie-TV finale!

Geplaatst op 04-10-2017

Vanochtend vroeg werden we in het Griftpark in Utrecht verwacht. Hier werden de laatste ronden voor de verkiezing van de hond die in “Goede tijden, slechte tijden” mee mag gaan doen gehouden. Ook hierbij een hoofdrol voor Onnedi en Dolly.

Er hadden zich 10 honden met een grote schare fans verzameld. Honden variërend van Golden retriever tot Jack Russel. Hierbij waren Norma Jesse, een dierencasting deskundige en ikzelf als jury aangesteld. In de verschillende proeven van bekwaamheid zijn we vooral gaan letten op de interactie van de hond met de baas en ook op de gezondheidsuitstraling van het dier. Dionne Slagter praatte het geheel aan elkaar.

Er waren drie onderdelen. Om te beginnen een run op een soort ministormbaan waar alle honden massaal op af moesten rennen. Een erg geestig onderdeel waar een ware “stampede” op ons afkwam. Bij dit onderdeel moest al een gedeelte van de kandidaten zich gewonnen geven. Hoewel we als jury toch iedereen graag hun plaats gunden moesten we toch streng zijn.

Aan het volgende onderdeel mochten nog maar vijf kandidaten mee doen. Hierbij mocht iedereen de skills van de hond tonen en ook met name die van de bazen om de hond dat te laten doen wat van ze werd verwacht. Verschillende kunstjes passeerden de revue en ook hier moesten we een duidelijk oordeel vellen middels een puntensysteem. Hierbij hebben we gelet op interactie met de baas, originaliteit en moeilijkheidsgraad van de oefening die men deed. Uiteindelijk bleven er bij dit stuk twee kandidaten over die precies even veel punten hadden. Kortom een gelijkwaardig stel om de finale in te gaan!

De finale werd gevormd door een speciaal parkoers met veel verleidingen voor de betreffende honden. En dat kostte wat zelfdiscipline bij twee figuren die met elke vorm van maagvulling omkoopbaar bleken. Nu waren er niet alleen culinaire afleidingen ingebouwd maar er liepen ook veel losse andere honden rond in het park, dit was op zich al een uitdaging als je een vrij sociale hond hebt. Uiteindelijk heeft de kandidaat met de meeste zelfdiscipline de race gewonnen. Maar aan het einde kon geen enkele hond zich meer inhouden om niet toch ervan door te gaan met een dikke rookworst in de bek!

Kortom het was weer leuk om te zien hoe bazen en honden op elkaar reageren en hoe divers dat ook weer is.

Wil je de FIKKIE TV aflevering van deze dag zien? Dinsdag 10 oktober om half vier ’s middags verschijnt deze op het YouTube kanaal “Fikkie TV”. Dan zal ook meteen bekend worden gemaakt wanneer het GTST optreden plaats zal gaan vinden. Kortom een aflevering om niet te missen! Tot dinsdag!