Nieuws

Meld je aan voor de PEDIGREE® Nieuwsdienst om enkele keren per jaar een mailing met informatie en een kortingcoupon te ontvangen. Of kijk in het menu links voor het laatste nieuws over PEDIGREE®, honden en alle lopende acties.

Hoe voed je je kids op?

Geplaatst op 10-07-2017

Hoe voed je je kids op?

Wie van onze generatie is er niet groot geworden met Gaus?

Blog: wat te doen met de hond?

Geplaatst op 24-04-2017

Wat te doen met de hond?

Dit lijkt een vraag die je je vaak stelt als je op vakantie wilt gaan.

Blog: IJskoud

Geplaatst op 17-03-2017

Ondanks het schitterende lenteweer toch even een avontuur van onze hond Loes in de sneeuw.

Zoals zovele landgenoten hebben wij ons tijdens de voorjaarsvakantie in de files laten meevoeren naar het Alpengebied om nog ergens een beetje winter te ervaren. In ons eigen kikkerlandje kon je ongeveer 3 dagen met gevaar voor eigen leven op een plas gaan staan met je schaatsen. Ik heb het lef niet gehad, want ik zag toch iets te veel wakken ontstaan. Om onze nieuwe hond Loes toch eens de lol van het in de sneeuw rennen te gunnen, mocht zij natuurlijk mee naar de bergen.

Blog: Een keiharde

Geplaatst op 23-01-2017

In februari organiseren we weer de maand van de gebitscontrole. Gedurende deze maand kun je veelal gratis het gebit van je huisdier door een dierenarts laten controleren. Daarbij wordt de nodige informatie gegeven over hoe je de plaque bij de tanden te lijf kan gaan: met poetsen en kauwen op speciale kauwstaven zoals DentaStix™.

Blog: Toskendokter uit Amsterdam

Geplaatst op 08-11-2016

Enkele weken terug heb ik iets gedaan wat op een site voor hondenliefhebbers waarschijnlijk vloeken in de kerk is, maar voor mij als tandheelkundig dierenarts wel de ultieme ervaring. Ik heb een tijger behandeld die verschillende afgebroken hoektanden had! De ultieme katachtige, dus feitelijk meer iets voor de Whiskas pagina’s. Kijk maar eens naar deze video van _Omroep Fryslân voor diegene die het gemist heeft, voor mij als dierenarts was het een schitterende ervaring!

Blog: Baby’s eerste dierendag

Geplaatst op 04-10-2016

Wellicht kunt u het zich nog herinneren dat ik voor de afgelopen Pasen onze hond Pip in heb moeten slapen. Eigenlijk wil ik dan even een jaar geen nieuwe hond omdat dat altijd een beetje als verraad aanvoelt. Ten tijde van de grote vakantie moesten we op de hond van de overburen passen. De jongens moesten aantonen dat zij wel degelijk de verantwoordelijkheid konden nemen inzake uitlaten en eten geven, anders geen nieuwe hond…

Blog: Zelfhulp dodelijk voor je dier?

Geplaatst op 08-09-2016

Toen ik klein was, of in ieder geval een jaar of tien ergens in de tachtiger jaren, had je Berendien die met allerlei mirakelse huismiddelen een beter leven beloofde. Het was geestige folklore maar toch had je figuren die het wat al te serieus namen. Er waren toch een boel mensen die graag met wat kastanjes in hun onderbroek om het huis wilden rennen om hun libido wat te verhogen. Om maar niet te spreken van gepekelde brandnetels in je neus om je tegen griep en verkoudheid te beschermen.

Blog: Grenzeloos dierenplezier

Geplaatst op 01-06-2016

Mooi dat Schengenakkoord, overal heen karren zonder ook maar even aan een grens klem te staan. Binnen EU verband althans, wat zeker als dierenliefhebber een groot voordeel is. Veelal stonden in het verleden de beambten toch wat glazig naar zo’n vaccinatieboekje te kijken waar vaak nog ergens een roze A4tje tussen gefrommeld zat als rabiësverklaring.

Blog: Een lekker bakkie koffie

Geplaatst op 12-02-2016

Vroeger als ik als kind weleens van de koffie van mijn ouders wilde proeven werd mij wijs gemaakt dat je dan rood haar zou krijgen. Hierbij wijzend naar mijn oudere broer met knalrood haar. Iets dergelijks probeer ik mijn zoons ook wijs te maken, echter de nieuwe generatie is wat minder goedgelovig dan de mijne. Tot mijn eindexamen geen druppel koffie aangeraakt!

Blog: Denk verder dan je neus lang is

Geplaatst op 05-02-2016

Vooroordelen, iedereen heeft er weleens mee te maken. Zo ook bepaalde hondenrassen, bijvoorbeeld Rottweilers, Dobermanns en Pitbullterriërs. Types die toch altijd wel het predicaat lastig of zelfs agressief en onbetrouwbaar krijgen. Maar een slecht opgevoede hond is in ieders handen gevaarlijk, sommige mensen zijn zelfs in staat om een Labrador agressief te maken.

Blog: Doe een check van de hondenbek!

Geplaatst op 21-01-2016

Zoals iedereen zijn we lekker 2016 ingerold. Vol goede moed en voornemens proberen we dit jaar écht minder te eten en te drinken en meer te sporten. Een hoop dierenbezitters proberen dit ook te extrapoleren naar hun trouwe viervoeter.

Blog: Vaccineren is meer dan slechts een spuit geven

Geplaatst op 16-12-2015

Je ziet het steeds vaker voorbij komen: gestunt met vaccinaties voor uw huisdier. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling. Vaccineren is tenslotte méér dan alleen het toedienen van een standaard vaccinatie. Daarom is vaccineren veel meer dan een alleen 'prikkie’. Je huisdier praat niet, dus het is belangrijk met enige regelmaat te controleren of zij zich goed voelen of dit in de nabije toekomst blijven doen.

Blog: Onbespoten voedingsallergie

Geplaatst op 02-11-2015

Vaak hoor je dat mensen hun dieren van alles proberen te voeren wat niet direct aan de commerciële dierenvoeding gerelateerd is. Van rauwe dierlijke producten tot aan vegetarisch aan toe. Dit heeft alles te maken met een ‘terug-naar-de-natuur’-trend die eerst humaan en later dus bij dieren is doorgedrongen. Op het eerste gezicht is hier natuurlijk niets mis mee, totdat het een zekere religieuze status bereikt. Dan kun je je nog zo verdiept hebben in iets, de gelovigen zullen een tegenargument daarbij nooit willen accepteren.

Blog: Have a nice dierendag!

Geplaatst op 28-09-2015

Op 4 oktober mogen we weer al onze niet-menselijke vrienden in de watten leggen. Maar niet alleen dat, het is ook de bedoeling om stil te staan bij al die dieren die we dagelijks met ons allen opeten. Op de keper beschouwd heeft het gemiddelde huisdier het in Nederland niet heel slecht. Alles is relatief in deze, omdat ook sommige mensen in hun schier oneindige liefde voor hun huisdier dusdanig doorslaan dat het voor een huisdier juist beangstigend wordt. Ook kunnen dieren zo verwend worden met voer en snacks dat ze zichzelf klem eten en ongezond dik worden. Zo zal de heilige Franciscus het vast niet bedoeld hebben. Beide gevallen zouden ook als dierenmishandeling beschouwd kunnen worden, ondanks de goede bedoelingen. Maar tegen het licht van de huidige stroom vluchtelingen naar Europa en de achtergronden daarvan zou ik mij er maar niet al te druk over maken.

Blog: Lekker aan de diarree

Geplaatst op 11-09-2015

**Heerlijk aan de playa met wat rosados en tapas. En zo strompel je met je kinderen aan het einde van de middag weer terug naar je hotel om even het zand en de zonnebrand van de stranddag af te spoelen. Terwijl je alle ballen en strandspeeltjes in de tassen probeert te houden fladderen de kinderen al langs alle uitgestalde koopwaar op de weg naar het hotel. De winkeliers hebben daar wel strategisch hun plekken uitgekozen. Vaak om nog meer strandballen en zandspeeltjes in een tas te krijgen. De castagnetten en andere groot Spaanse voetbalsouvenirs rammelen om je oren tot een gele stellage van waar af een vrolijk kauwende Pedigree jack russel je tegemoet lacht opdoemt. **

Blog: Bloed in je bek!

Geplaatst op 16-07-2015

Zo wil het voorkomen dat je denkt een mooie nieuwe kauwstaaf aan je hond te hebben gegeven en dan blijkt dat beest ineens enorm veel bloederig slijm in zijn bek te krijgen! Mijn eerste reactie zou ook zijn: “Wat een slechte kauwstaaf!” Ondanks het feit dat Bello met veel smaak zijn nieuwe snack heeft opgegeten, zet dat je toch op een verkeerd been.

Blog: Weer wat bijgeleerd!

Geplaatst op 17-06-2015

Afgelopen weekend ben ik naar het jaarlijkse EVDS congres geweest. Dit is dé bijeenkomst waar alle veterinair tandheelkundigen uit de wereld naartoe komen om van elkaars ervaringen te leren. EVDS staat voor European Veterinary Dental Society, een vereniging van alle Europese tandheelkundig dierenartsen. Ik mocht een verhaal houden over een Berberaap die ik afgelopen periode had behandeld.

Blog: Het nieuwe dierenpaspoort

Geplaatst op 15-04-2015

De zomer komt weer dichterbij, dus veel mensen grijpen weer naar hun tablet om eens wat te browsen naar een mooie zomervakantiedeal. Met de auto naar Duitsland of toch maar vliegen naar Spanje? Maar daarbij natuurlijk de hamvraag: “Mag Bello mee op reis?”. Tijd om eens dieper op deze vraag in te gaan in dit blog.

Blog: Don’t get into the light Pip!

Geplaatst op 03-03-2015

Zondagavond, kinderen net allemaal gewassen, nog even de vaat doen en wat was opvouwen. Pip mijn hond staat altijd te drammen naast me als ik de afwas doe. Borden likken, schoteltjes aflikkend de halve keuken doorschuivend en vervolgens weer al het bestek uit het bestekmandje likken in de vaatwasser waardoor je er weer ongeveer in moet kruipen om de gevallen theelepeltjes niet iets te laten vastlopen. Af en toe moet je wel een keer boos worden op de hond want ze eet zich letterlijk klem als je niet oplet. Als de lol er voor Pip wel weer een beetje af is gaat ze naar de kinderen in de woonkamer om te kijken of er daar nog wat snacken valt. Alles gaat als een vredige harmonieuze zondagavond ter voorbereiding op weer een hectische werkweek, week drie van de Maand van de Gebitsverzorging. Tot plotseling de jongens huilend uit de woonkamer schreeuwen dat Pip ineens heel raar doet.

Blog: gebitsonderhoud bij dieren, wat een onzin?

Geplaatst op 28-01-2015

Bovenstaande is een veel gehoorde opmerking die ik zowel van dierenliefhebbers als dierenhaters naar mijn hoofd geslingerd krijg. Op zich ook niet zo'n gekke gedachte als je bedenkt dat legio dieren in het wild prima gebitten hebben. Anders waren ze al lang allemaal uitgestorven..

Blog: Ebola bij honden, reden tot zorg?

Geplaatst op 30-10-2014

Wie zich de koortsachtigheid waarmee door gezondheidswerkers de Ebola-epidemie wordt bestreden wil voorstellen moet maar eens naar de film “Outbreak” kijken. Hierin worden mensen besmet door een illegaal uit Afrika geïmporteerd aapje. Hoe ze het hele probleem oplossen in 1 ½ uur tijd doet geen eer aan de werkelijkheid die zich nu in West Afrika afspeelt. Het zeer gevaarlijke Ebola-virus heeft al tot duizenden doden geleid, wat op de totale wereldbevolking niet veel lijkt, maar als door al ons gereis het virus zich over de wereld kan gaan verspreiden zijn de gevolgen niet te overzien. Inmiddels zijn de testen die met vaccins worden uitgevoerd veelbelovend en zal alleen de productie ervan de volgende uitdaging vormen.

Blog: Ik wil ook een Lassie!!!

Geplaatst op 22-09-2014

Toen ik klein was, echt klein, dus een kleuter, verslond ik alle films waar dieren in voorkwamen. ‘Lassie’ was ik eigenlijk nog te klein voor. Maar het begon natuurlijk met ‘Benji’ en ook ‘The Cat from outer space’. Vooral die laatste film zou nu echt niet meer kunnen, omdat het een Abessijnse kat was die ze gewoon door een studio lieten wandelen met een voice over en een space-halsband om zijn nek. In die tijd was het nog zo dat er elk jaar één film uitkwam met een heleboel spullen die er van gekocht konden worden. Niet alleen de gadgets gingen als warme broodjes over de toonbank, maar ook de levende evenbeelden van die filmhelden. In mijn omgeving bestond een groot gehalte aan Lassie-honden die al enigszins op leeftijd waren, welke stamden uit de eerste hype op filmhondengebied. Ik vroeg mij dan dikwijls ook af waarom wij niet zo’n heldhaftige Lassie hadden i.p.v. een Duitse staande. Zo zijn er heel wat ‘Benji’s’, ‘Boomers’ en ‘Beethovens’ gefokt om maar aan die filmische vraag te voldoen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die ‘101 Dalmatiërs’. Dit fenomeen staat ook wel bekend als het ‘Lassie-effect’.

Blog: Vier de dieren op 4 oktober!

Geplaatst op 02-10-2014

Zaterdag is het weer Dierendag. Een moment om weer eens stil te staan bij alle dieren in de wereld, de geboortedag van de Heilige Franciscus maar tevens bij de sterfdag van Rembrandt van Rijn (†1669). Daarnaast is er momenteel een speciale campagne van de Dierenbescherming. Hierin wordt gesteld dat jaarlijks 20,000 keer wordt opgetreden door de inspecteurs. Blijkt dat er nogal wat huisdieren op balkons worden opgesloten overdag en het verder zelf mogen uitzoeken. Ik vrees dat het gemiddelde huisdier geen enkel besef heeft dat het Dierendag is zaterdag. Schapen zullen van 4 oktober inderdaad weinig merken, vrees ik, want het valt precies samen met het islamitisch offerfeest. Maar voor de voltallige dierenbranche is 4 oktober natuurlijk een moment om weer eens flink over elkaar heen te buitelen met uitingen van wie nu eigenlijk wel de grootste dierenvriend is en de beste aanbiedingen voor het huisdier heeft! Mijn hond wordt nog steeds erg blij van Dentastix! Voor haar is het elke dag dierendag, de hele dag bij de baas en nog snacken ook.

Blog: Stram op je ouwe dag!

Geplaatst op 28-08-2014

Afgelopen zomervakantie verbleef ik met het hele gezin in de Alpen. Dat is dus het hele gezin, ook onze hond Pip. Bij even uitrekenen bleek het al zeker de 22ste keer te zijn dat ze zo hoog in de bergen mee is geweest. Elk jaar denken we weer: “Gaat ze die bergtochten nog trekken?”. Ieder jaar verbaast ze mij weer met de opleving die ze krijgt als ze op zo’n 1500 meter boven zeeniveau uitstapt. Ze kaffert minder mensen uit die onverhoopt je verblijfplaats passeren en ze wil ’s ochtends graag mee uit, zelfs als het regent. Elk jaar lijkt ze de 1000km op een postzegel liggen in de auto, daar graag voor over te hebben.

Blog: Draaideurcriminelen?

Geplaatst op 15-07-2014

Kijken naar dieren is leuk maar het hebben ervan nog veel leuker. Toch zijn er een hoop aspecten om wel even bij stil te staan als je onverhoopt van plan bent inderdaad een dier te willen gaan verzorgen. “Tot de dood ons scheidt” moet je hier wel bij denken, want zo’n hond of kat is wel volledig afhankelijk van je. Toen ik mijn hond in Rotterdam uit het asiel haalde ergens in 2001 bleek zij al 4 eigenaren versleten te hebben in haar 4 maanden die ze toen oud was. Telkens met een smoes over het niet zindelijk worden werd ze teruggebracht. We hebben gemerkt dat onze vrijheid de eerste maanden aardig werd ingeperkt. Maar uiteindelijk kan Pip tot nog toe bijna 24 uur poep en plas ophouden! En wat een tof beest bleek het te zijn, ze is inmiddels alweer 13 jaar bij ons en gaat overal mee naar toe, naar de praktijk, op vakantie, naar school enz. enz.

Blog: Oververhit? Wind je niet op!

Geplaatst op 17-06-2014

Er zijn van die dagen dat je het geluk hebt een deftig feestje bij te mogen wonen. Het was een erg mooie lentedag en dus bij uitstek geschikt voor een Amerikaans bedrijf zich aan het Nederlandse publiek te presenteren. Het bedrijf had in geen enkel opzicht iets met dieren te maken en bood mij een leuke gelegenheid eens met mensen te spreken die in hele andere takken van sport werkzaam waren dan in het genezen van dieren. Echter, zodra men doorheeft wat ik doe voor de kost, komen de second opinion vragen los. Dan blijken ook directeuren van allerlei bedrijven weer dieren te hebben van allerlei soorten en maten. Na een paar uur consulteren was het tijd om te vertrekken.

Blog: Steriliseren of niet steriliseren, dat is de vraag…..

Geplaatst op 04-06-2014

Met de zomervakanties in aantocht beginnen de meeste dierenasielen alweer knikkende knieën te ontwikkelen. Soms is voor mensen het verschil tussen pension en asiel niet helemaal duidelijk en denken ze dat je een dier continu in het asiel kunt stallen en niet meer ophalen. Zo lopen dergelijke instanties aardig vol door het aanbod van ongewenste gelegenheidsnestjes en andere tijdelijke vrijages.

Blog: Impulsief koopgedrag

Geplaatst op 05-05-2014

Iedereen kent ze wel, de impulsaankopen. Zo sta je voor de kassa in de supermarkt en heb je met jezelf afgesproken meer te sporten en gezonder te eten, belandt toch plotseling die chocoladereep op de lopende band. En als je dan kauwend naar buiten loopt met de rest van je avondmaaltijd denk je alleen maar, “wellicht was dit niet zo’n goed idee……” Zo heb ik menig LP en CD gekocht toen het nog geen digitaal tijdperk was, waarvan je je achteraf kon afvragen of de hele plaat wel zo goed was.

Blog: De Klok een uur vooruit

Geplaatst op 31-03-2014

In de nacht van 29 op 30 maart was het weer zo ver, de zomertijd ging in. Voor ons als gezin weer altijd een zware nacht. Zeker omdat het dan in de ochtend weer zo donker is, helpt het niet mee om wakker te worden. Het geestige is dat dit ook zo voor onze hond lijkt te werken.

Blog: Lentebeestjes - Teken

Geplaatst op 26-03-2014

Na een korte zomerse hickup van een week geleden werden we weer in een stuk herfst gestort. Mijn eigen hond haat regen en wil met dergelijk weer ook altijd weer zo snel mogelijk naar binnen. Dus niet alleen voor mensen was het een domper. Voor wie het helaas niet zo’n domper is zijn de Teken.

Blog: Honden laten tanden zien op Facebook

Geplaatst op 21-03-2014

Op Facebook zijn afgelopen week tientallen hondengebitten gecontroleerd door dierenarts Marnix Lamberts. Het is de eerste keer dat een dierenarts gebruikmaakt van social media voor een consult. Foto’s van hondengebitten werden grondig geïnspecteerd door de dierenarts die bij elke foto een advies plaatste. De meeste tanden zagen er piekfijn uit, sommige hadden meer aandacht nodig. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor de Maand van de Gebitsverzorging. Volgens de dierenartsen is extra aandacht nodig omdat het hondengebit, net als dat van mensen, dagelijks verzorging nodig heeft.

Blog: Gebittenfeest in Amsterdamse Vondelpark

Geplaatst op 14-02-2014

Afgelopen woensdag 12 februari was het zo ver, een actie om gebitten te controleren in het Amsterdamse Vondelpark. Insteek was om eens te kijken met een steekproef of de bewering van de 80% gebitsproblemen bij honden klopt.

Levering 1 miljoen maaltijden de Dierenbescherming

1 miljoen maaltijden van Pedigree en Whiskas geleverd

Geplaatst op 27-01-2014

Rond Dierendag 2013 voerden Pedigree, Whiskas en de Dierenbescherming samen campagne onder de titel 'Dieren voor Dierendag'. Als onderdeel van deze campagne doneerden de honden- en kattenvoermerken samen 1 miljoen maaltijden aan de 52 dierenopvangcentra van de Dierenbescherming. Na de nodige inventarisatie en planning was het deze week tijd om de maaltijden uit te leveren.

Blog: High tech in je bek

Geplaatst op 21-01-2014

Dagelijks houd ik mij in mijn dierenkliniek in Amsterdam bezig met tandheelkundige en kaakchirurgische ingrepen. Om die zo optimaal te kunnen blijven uitvoeren moet je cursussen volgen zowel in persoon als online, relevante literatuur bijhouden en deelnemen aan werkgroepen. Alleen op die manier kun je in deze snelle digitale tijden de ontwikkelingen op je vakgebied als dierenarts nog bijhouden. De laatste cursus die ik gevolgd heb is een controversieel onderwerp geweest, namelijk gebitsimplantaten bij huisdieren.

Blog: Bad breath, big bear!

Geplaatst op 02-01-2014

Laatst werd ik gebeld door mijn collega uit DierenPark Amersfoort dat er een beer waarschijnlijk iets aan een tand zou hebben. Hij dacht dit omdat er door een fistel onder het linkeroog vuil lekte.

Blog: Nog hondenpootjes in de sneeuw?

Geplaatst op 19-02-2014

Al enige tijd ben ik met deze blog aan het wachten op echte strenge winterverhalen. Echter als je vandaag de dag naar buiten gaat klinkt en oogt de natuur meer als het vroege voorjaar! Zeker als je naar de Olympische Winterspelen in Sotsji kijkt, in dit subtropische gebied begint het gras al aardig door de sneeuwlagen op de pistes heen te groeien. Misschien kunnen we beter van Olympische Lentespelen spreken. Mooie anekdote is dat de slopestyle skiër Gus Kenworthy vijf pups van de dood heeft gered die hij na zijn medaille nog ergens op straat vond. Voor deze vijf is het in ieder geval goed geweest dat er een dergelijk evenement plaatsvond.

Blog: Dog breath: Who cares?

Geplaatst op 12-12-2013

Vandaag ben ik op weg om een cursus te volgen over het aanbrengen van gebitsimplantaten bij honden en katten. Een volgende aflevering zal ik verder ingaan op deze noviteit van de veterinaire tandheelkunde. Eerst nog even het volgende, want dat moet goed onder controle zijn mocht je aan een implantaat beginnen.

Het hebben van een hond is gezond!

Geplaatst op 05-12-2013

Uit onderzoek door de Universiteit van Maryland (V.S.) is gebleken dat de aanwezigheid van een hond als huisdier significant de bloeddruk van zijn eigenaar kan verlagen. Het onderzoek versterkt daarmee het groeiende bewijs over de belangrijke rol die dieren kunnen vervullen bij het verbeteren van de algemene gezondheid en de gezondheid van het hart.

PEDIGREE in het nieuws

Geplaatst op 29-11-2013

Met het oog op de komende Maand van de Gebitsverzorging in februari 2014, wordt er in de media reeds aandacht besteedt aan gebitsproblemen bij honden. In dit krantenbericht komen de symptomen van gebitsproblemen aan bod. Daarnaast wordt er vermeld hoe gebitsproblemen actief kunnen worden tegengegaan.

Commercial Pedigree DentaStix

Nieuwe PEDIGREE® DentaStix® commercial

Geplaatst op 29-11-2013

Vanaf 2 december 2013 is de nieuwe commercial van PEDIGREE® DentaStix® op televisie te zien. Dierenarts Marnix Lamberts komt hierin aan het woord en gaat in op problemen die hij dagelijks in zijn praktijk tegenkomt: gebitsproblemen.

Blog: Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe!

Geplaatst op 27-11-2013

Na enige discussie is de goedheiligman dan toch weer aangekomen. Voor mijzelf altijd weer een uitdagende periode als het om zelfdiscipline gaat, de een na d’ and’re pepernoot komt voorbij zeilen om van alle marsepeinen geneugten maar te zwijgen! Kortom een periode waar ook menig huisdier zijn poten bij zal aflikken. Daarbij kom ik op een voor ons relatief onschuldig product maar voor honden potentieel giftig, namelijk chocola.

Blog: Gelukkig en voorspoedig 2014

Geplaatst op 28-10-2013

Het lijkt wat overdreven zo vroeg al het wensencircus op te starten. Een beetje zoals de Nederlandse regering die de consument telkens gunstig probeert te stemmen en daarmee de economie weer op hol probeert te krijgen. Echter bedoel ik eigenlijk dat we om dat feest voor de honden ook een feest te maken op tijd moeten beginnen met bepaalde maatregelen om de angst voor vuurwerk zo ver mogelijk in te dammen.

Blog: Beugelbekkies!

Geplaatst op 17-10-2013

Als tandheelkundig dierenarts kom je tal van rariteiten tegen in de mondholten van dieren. Wat dat met name leuk maakt is dat je nooit naar één type gebit zit te kijken maar door alle diersoortverschillen een heel scala aan gebitstypen voorbij ziet komen.

Blog: Sex change!

Geplaatst op 09-10-2013

Het sexen van dieren op heel jonge leeftijd valt niet altijd mee. We hebben het dan niet over geslachtsgemeenschap, maar over het kijken of we met een jongetje of meisje te maken hebben.

Voormalige asielhonden en -katten op de barricades voor soortgenoten

Geplaatst op 09-09-2013

Husky Dana en huis-, tuin- en keukenpoes Miep geven vandaag het startsein voor de landelijke ambassadeurscampagne Dieren voor Dierendag.

Dieren voor dierendag

PEDIGREE® en WHISKAS® doneren 1 miljoen maaltijden

Geplaatst op 03-09-2013

Veel baasjes doen jaarlijks tijdens Dierendag op 4 oktober iets extra’s voor hun hond of kat. Bijna iedereen geeft zijn huisdier dan wel een speeltje, een speciale verwenmaaltijd of een lekkere honden- of kattensnack. Er zijn echter ook nog duizenden honden en katten in Nederlandse opvangcentra die geen baasje hebben… Om ook deze kwetsbare asieldieren niet te vergeten, doneren PEDIGREE® en WHISKAS® tijdens Dierendag samen 1 miljoen maaltijden.

puppies

Inspiratie voor hondennamen

Geplaatst op 15-11-2013

Een belangrijke, maar ook leuke keuze na de aankoop van een puppy is de naam. Net als bij mensen zijn hondennamen duidelijk aan trends onderhevig. ‘Vroeger ‘ heetten heel veel honden Pasha, Hector, Herta, Bello of Blacky, stuk voor stuk namen die je nu niet zo veel meer hoort. Welke hondennamen zijn dan nu populair? De onbetwiste nummer 1 hondennaam van dit moment is Luna, gevold door Max, Diesel, Bo en Lady. En waarschijnlijk is de top 5 over 10 jaar weer heel anders!

Hond blij met taart - kleurplaat

Voor de allerkleinsten: kleurplaten van honden

Geplaatst op 11-11-2013

Hier vind je een aantal leuke kleurplaten van honden. Bijvoorbeeld een kleurplaat van een hond die slaapt, een feestende hond, een superschone hond.

Blog: Heilige Dieren op dierendag!

Geplaatst op 30-09-2013

Op 4 oktober is het weer zover, dan is het weer Werelddierendag. Een dag om eens even stil te staan bij de hoeveelheid ongein die we als mens met de medebewoners van deze aardkloot uithalen.

Blog: I am not a number! I am a free dog!

Geplaatst op 24-09-2013

Tegenwoordig wil je niet al teveel met je identiteit te koop lopen. Dus altijd weer oppassen geblazen met wat je op het web zet. Zo zou elke letter die ik hier intyp door de Amerikaanse overheid meegelezen kunnen worden. Met onze biometrische paspoorten kan heel wat meer gesjoemeld worden dan met het nummer wat aan onze huisdieren gehangen kan worden. Zo’n 150.000 dieren worden per jaar gechipt. Misschien dat er nog ergens een K9 divisie onze viervoeters in de gaten houdt. Je moet wat dat betreft de film “Cats & Dogs, the revenge of Kitty Galore” er maar eens op nakijken.

Blog: Zo uit je bek stinken, echt niet normaal!!

Geplaatst op 17-09-2013

Soms kan je hond je dankbaar in je gezicht komen likken. Die dankbaarheid wordt vooral geuit op momenten dat je niet echt wilt dat ze zo dicht bij je komen. Veelal na het eten van heerlijke ongewassen pens, rottende etensresten uit de struiken en vaak ook poep! En in dat laatste geval niet zelden van ónze soortgenoten...

Pedigree Souplesse verkrijgbaar bij speciaalzaken en tuincentra

Geplaatst op 12-09-2013

Door ouderdom, beschadiging of erfelijke aanleg kunnen de gewrichten van uw hond pijnlijk worden. Dagelijks PEDIGREE® Souplesse kan uw hond helpen bij het verbeteren van de beweeglijkheid. 72% van de gebruikers merkt na zes weken ook zichtbaar positief verschil. PEDIGREE® Souplesse is vooral verkrijgbaar bij dierenspeciaalzaken en tuincentra.

Marnix Lamberts: De bloggende Dierenarts

Geplaatst op 11-09-2013

Voor je zie je de allereerste blog die de aftrap gaat vormen voor een hele serie met verhalen uit onze dierenartspraktijk. Ik ben Marnix Lamberts, dierenarts in Amsterdam. Momenteel ben ik ook voorzitter van de Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde, een club tandheelkundig dierenartsen.

Luna blijft populairste hondennaam

Geplaatst op 04-07-2013

Hondeneigenaren zijn aardig traditioneel als het gaat om de keuze van de hondennaam. Uit het onderzoek van Proteq Dier & Zorg dat gisteren werd gepubliceerd bleek dat Luna wederom de populairste naam was. De top vier was gelijk aan de rangschikking in 2012. Alleen Bella is op plek vijf een nieuwe binnenkomer.

Nederlands kampioenschap Agility 2013

Geplaatst op 03-07-2013

Het Nederlands Kampioenschap Agility is afgelopen weekeinde gehouden in Uden. In diverse klassen streden individuele deelnemers en teams om de hoogste eer.

Nederlandse winst op Cruft's

Geplaatst op 15-03-2013

Tijdens de grootste internationale tentoonstelling in Engeland, de wereldberoemde Crufts, won de 16-jarige Nederlandse Naomi van Mourik de Junior Handling Finale. Naomi van Mourik was de officiële afgevaardigde vanuit Nederland vanuit de Raad van Beheer- Pedigree Junior Handling. Zij was dit ook al in 2011.

Vier winnaars jaar lang gratis DentaStix!

Geplaatst op 12-03-2013

Via de officiele Pedigree-facebookpagina kon een jaar lang gratis Pedigree® DentaStix® gewonnen worden. Deze speciale actie tijdens de Maand van de Gebitscontrole trok dusdanig veel aanmeldingen dat we het aantal winnaars hebben verhoogd en maar liefst vier keer een jaar lang gebitsverzorgende tussendoortjes weggeven.

Vernieuwde verpakking Pedigree Maaltijdzakjes

Geplaatst op 06-02-2013

Wist je dat steeds meer hondeneigenaren naast droge brokken ook natvoeding geven? Met PEDIGREE® Maaltijdzakjes is dit niet alleen lekker, maar ook gemakkelijk. Daarnaast levert natvoeding een belangrijke bijdrage aan een verantwoord voedingspatroon voor honden. De verpakkingen van de maaltijdzakjes zijn veranderd, de inhoud is nog net zo lekker en gezond als voorheen.

Februari: Maand van de Gebitscontrole

Geplaatst op 01-02-2013

Heeft jouw huisdier last van gebitsproblemen? Een verwaarloosd gebit kan ernstige gevolgen hebben, zoals het verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen. Om het belang van gebitsverzorging onder de aandacht van huisdiereigenaren te brengen, organiseren dierenartsen, PEDIGREE® en WHISKAS® jaarlijks in februari de 'Maand van de Gebitscontrole'.

Vernieuwde DentaStix-commercial op de buis

Geplaatst op 20-01-2013

De welbekende PEDIGREE®-reclame met de kunstgebitjes komt weer terug op de buis in vernieuwde vorm. Veel consumenten weten inmiddels dat 4 van de 5 honden ouder dan 3 jaar last hebben van gebitsproblemen. Hoe de kauwsticks van DentaStix de opbouw van tandplak en tandsteen met 80% helpt verminderen, wordt deze keer explicitier uitgelegd met nieuwe beelden. Vanaf maandag 21 januari komt de commercial vier weken lang voorbij.

Tips voor prettige jaarwisseling voor honden

Geplaatst op 17-12-2012

Zo vlak voor de jaarwisseling vraagt de Dierenbescherming dringend aandacht voor de situatie van huisdieren bij het afsteken van vuurwerk. Voor veel dieren betekent vuurwerk immers veel angst en stress. De Dierenbescherming komt dan ook met tips om de jaarwisseling ook voor dieren prettig te houden.

Hond en puppy zoeker gelanceerd!

Geplaatst op 06-12-2012

Met zoveel verschillende rassen in alle vormen en maten, kan het kiezen van de juiste hond een moeilijke beslissing zijn. Niet iedere hond past in jouw persoonlijke leefomgeving. De 'Hond en Puppy-zoeker' neemt meer dan 140 rassen in overweging bij het zoeken naar de juiste hond voor jouw! Een hulpzaam programma als je er net over denkt een hond in huis te nemen, maar daarnaast ook gewoon leuk om te kijken welke honden allemaal bij jou passen!

Aandacht voor gebitsverzorging in De Telegraaf

Geplaatst op 08-11-2012

4 van de 5 honden ouder dan 3 jaar hebben last van gebitsproblemen. In februari 2013 neemt PEDIGREE® voor het zevende jaar op rij het initiatief voor de Maand van de Gebitscontrole. Een thema om extra aandacht te vragen voor gebitsverzorging. Het belang hiervan is afgelopen zaterdag alvast bevestigt in de wekelijkse ‘Dier en Vriend’ pagina van De Telegraaf. Hierin werd tandheelkundig dierenarts Marnix Lamberts geïnterviewd over de verzorging van de tanden bij huisdieren.

Pedigree verlaagt voedingsadvies

Geplaatst op 01-11-2012

Om overgewicht en obesitas bij huisdieren tegen te gaan, verlaagt PEDIGREE als eerste fabrikant van hondenvoer haar voedingsadvies. Uit onderzoek blijkt dat 50% van de honden te dik is. Waar de baasjes steeds meer een zittend bestaan leiden, heeft dit ook gevolgen voor het bewegen van de huisdieren. Met het verlaagde voedingsadvies zorgt Pedigree dat de calorie-inname aansluit bij deze hedendaagse levensstijl.

MAALTIJD-VOOR-MAALTIJD ACTIE VOOR ASIELDIEREN

Geplaatst op 01-10-2012

Pedigree en Whiskas doneren in de week van Werelddierendag een maaltijd aan het asiel (aangesloten bij de Dierenbescherming) per verkochte maaltijd in de AH-supermarkt.

Vergeet je 4 oktober, werelddierendag niet?

Geplaatst op 19-09-2012

Maak jij er voor je hond ook dit jaar weer een bijzondere dag van? Ga je met hem extra wandelen en mag hij lekker in het water spelen... Of maak je een heerlijke hondentaart met brokjes, natvoer en snackjes voor hem?

Nieuw in de winkel: Markies® Trios®

Geplaatst op 12-09-2012

Honden zijn dol op biscuits en PEDIGREE® heeft in dit segment een nieuw product met de Markies Trios. Dit tussendoortje is een mix van drie heerlijke smaken: kip, lamsvlees en mergbeen.

Dentatubos

Nieuw in Nederland: Junior DentaTubos™

Geplaatst op 22-08-2012

Vier van de vijf honden ouder dan drie jaar hebben last van gebitsproblemen. Toch betekent dit niet dat we geen aandacht hoeven te geven aan honden jonger dan drie jaar. Of nog specifieker: puppy’s. Met Junior DentaTubos™, de allereerste speciale puppy-snack in het PEDIGREE®-assortiment, kun je jouw jonge hond de routine aanleren van een dagelijks verzorgend tussendoortje. Bovendien is het rijk aan calcium voor een gezonde ontwikkeling van het puppy-gebit.

Reclame Pedigree droge brokken

Nieuwe PEDIGREE-reclame op TV!

Geplaatst op 13-08-2012

Vanaf vandaag, maandag 13 augustus, is de nieuwste PEDIGREE-commercial op televisie te zien. Hierin vertellen we in het kort wat er vernieuwd is aan de droge brokken van PEDIGREE.

Gezocht: Dierenbeschermer van het Jaar 2012

Geplaatst op 25-07-2012

De Dierenbescherming is een belangrijke partner van PEDIGREE®. Ook dit najaar organiseert de Dierenbescherming in samenwerking met SBS6 Hart van Nederland de verkiezing ‘Dierenbeschermer van het Jaar’. Voor deze verkiezing zoekt de organisatie kandidaten die zich op uitmuntende wijze voor dieren hebben ingezet. Deze dierenvrienden blijven meestal anoniem, daarom roept de Dierenbescherming het publiek op haar te helpen hen te vinden. Uitreiking van de titel vindt plaats tijdens het Dierenbeschermersgala, dat op 3 oktober in Amsterdam wordt gehouden.

Goed op weg: Speciale Pedigree Oplegger

Geplaatst op 24-07-2012

Het Nederlandse wegennet is een opvallende gele verschijning rijker. Sinds deze week rijdt een speciale PEDIGREE®-oplegger rond in Nederland. Op de ‘trailer’ herken je ongetwijfeld de vrolijke honden die ook op de verpakkingen van onze producten staan.

Primeur: Facelift voor Pedigree.nl

Geplaatst op 20-07-2012

De vaste bezoekers is het niet ontgaan. De website van PEDIGREE® heeft een ware facelift ondergaan. In de schappen in de winkel is het nieuwe uiterlijk al zichtbaar op de zakken droogvoer en de blikken natvoer. Deze lijn trekken we nu ook online door. Maar niet alleen het uiterlijk is verbeterd en opgefrist, ook op inhoudelijk vlak is er veel veranderd. Het nieuwe PEDIGREE.nl komt de hondenbaasjes tegemoet met uitgebreide productinformatie en voedingsadvies, maar ook met handige en praktische tips om jouw hond te trainen.

Nieuwe Droog

PEDIGREE® droog richt zich speciaal op de basisbehoeften van de hond

Geplaatst op 01-07-2012

De droge brokken van PEDIGREE® zijn vernieuwd! Niet alleen het uiterlijk van de zakken is opgefrist, het product zelf is ook verder verbeterd. De ingrediënten zijn nog beter afgestemd op de vier zaken die écht belangrijk zijn voor honden. Het nieuwe PEDIGREE® Vital Protection richt zich op gebitsverzorging, de verteerbaarheid, het afweersysteem en de huid en vacht. De brokken bestaan niet meer uit verschillende vormen en kleurtjes, maar uit één soort kibble waarin alle voedingsstoffen zitten die een hond nodig heeft.

Tussendoortje

Tijd voor een tussendoortje: korting op PEDIGREE®-tussendoortjes

Geplaatst op 25-06-2012

Binnen het huidige voedingsadvies van honden- en kattenvoer is iedere dag prima ruimte voor een tussendoortje. Met zo’n tussendoortje geef je jouw hond of kat niet alleen iets lekkers en verantwoords, je bouwt ook een hechtere band op met jouw huisdier. Om huisdieren ook van de zomer- en vakantieperiode te laten genieten, start nu de actie Tijd voor een Tussendoortje. In veel supermarkten, dierenspeciaalzaken en tuincentra zijn er daarom speciale kortingsacties op PEDIGREE®-tussendoortjes. De actie ‘Tijd voor een Tussendoortje’ speelt (zolang de voorraad strekt) in de maanden juni, juli en augustus. PEDIGREE® organiseert dit samen met de bevriende merken van Mars Petcare: FROLIC®, WHISKAS®, CATISFACTIONS® en KITEKAT®.

Dentastix

Nu alle DENTASTIX® maandverpakkingen in twee smaken

Geplaatst op 25-06-2012

Mensen zijn dol op variatie in hun voeding en we bieden onze honden daarom ook graag afwisseling. De maandverpakking (28 stuks) voor grote honden van DentaStix® van PEDIGREE® verschijnen vanaf vandaag in de winkel in de smaken kip en rund. Je kunt dus variëren met dit dagelijkse gebitsverzorgende tussendoortje voor jouw hond.

Pedigree Adoptie Plan

PEDIGREE® Adoptie Plan: Webcams in Dierentehuis Kennemerland

Geplaatst op 14-03-2012

Met een demonstratie in het bijzijn van directeur Frank Dales, is de Dierenbescherming in maart 2012 een pilot gestart met een webcamproject. Dit project moet honden in de opvangcentra van de Dierenbescherming nog sneller aan een nieuwe eigenaar helpen en de kans op een mismatch verkleinen. Mensen die overwegen een hond uit Dierentehuis Kennemerland in Zandvoort in huis te nemen, kunnen nu aan de hand van filmpjes op ikzoekbaas.nl een indruk opdoen van de in het asiel verblijvende dieren. Na deze eerste kennismaking kunnen zij inloggen voor livebeelden van het mogelijk nieuwe gezinslid. Deze pilot, betaald met de opbrengst uit het PEDIGREE® Adoptie Plan, duurt drie maanden.