Hondenzoeker

Over jou

Je huis

Je tuin

Je omgeving

Dagelijkse tijd voor activiteiten (in minuten)

Eerder een hond gehad?

Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen?

Over jouw ideale hond

Grootte

Haarlengte

Leonberger

Dit Duitse ras is genoemd naar de plaats Leonberg in Württemberg, Duitsland. De Leonberger is een kruising tussen de Landseer, een Sint Bernard en de Pyreneese Berghond. Grondlegger Heinrich Essig wilde een hond fokken die zou lijken op de leeuw in het stadswapen. Het is dan ook een groot, krachtig, gespierd en elegant ras.


Leonberger

Overzicht

Gemiddelde leeftijd

9 - 11 jaar

Gemiddelde grootte en gewicht

Reuen 72 - 80 cm, teven 65 - 75 cm. Het gewicht ligt tussen de 55 - 65 kg

Verzorging

Karakter, eigenschappen en temperament

De Leonberger is een echte familiehond; zelfbewust, rustig en vriendelijk. Het is een leergierige en intelligente hond. De Leonberger wordt geroemd om zijn kindvriendelijk karakter. Het is een familiehond die overal mee naartoe genomen kan worden. Rustig in huis, buiten levendig en speels. Als gezelschapshond is hij een prettige, volgzame en onbevreesde kameraad onder alle omstandigheden.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Tegenover soortgenoten en andere dieren is hij verdraagzaam, wel haast vanuit een zekere soevereiniteit. De Leonberger is van nature niet angstig of agressief.

Verzorging

Voor de Leonberger is een uitgebalanceerde voeding van levensbelang. Een pup weegt bij de geboorte gemiddeld 500 gram, maar het gewicht zal uiteindelijk 120 keer zo groot zal worden. Hij heeft een consequente behandeling en opvoeding nodig, zodat hij goed gehoorzaamd. Bedenk je dat een volwassen Leonberger wel 65 kilo kan wegen en voorkom dat de hond met u aan de wandel gaat in plaats van andersom. Verder verlangt de hond naar voldoende aandacht, gezelschap en zorg en zal er regelmatig om vragen.

Voor wie?

De ideale eigenaar

Iemand die bereid is om er vaak op uit te trekken. De Leonberger heeft regelmatig lichaamsbeweging nodig. Als pup heeft hij vaak beweging nodig, maar wel gedoseerd. Wanneer hij volwassen is en over voldoende uithoudingsvermogen beschikt zijn lange wandelingen zijn favoriet.