Hondenzoeker

Over jou

Je huis

Je tuin

Je omgeving

Dagelijkse tijd voor activiteiten (in minuten)

Eerder een hond gehad?

Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen?

Over jouw ideale hond

Grootte

Haarlengte

Bordeaux Dog

Dit is een van de oudste hondenrassen van Frankrijk. Het zijn grote, stevige honden die oorspronkelijk werden gebruikt voor de jacht op grote dieren zoals everzwijnen en het bewaken van huizen en vee. De Bordeaux Dog was relatief onbekend buiten Frankrijk tot het midden van de 19de eeuw en zijn populariteit is groeiende.


Bordeaux Dog

Overzicht

Gemiddelde leeftijd

Deze grote hond wordt 6 tot 10 jaar.

Gemiddelde grootte en gewicht

58 – 68 cm & 45 – 50 kg

Verzorging

Karakter, eigenschappen en temperament

Als hij goed getraind en opgevoed wordt, is de Bordeaux Dog een goedmoedige reus. Hij houdt net als vele andere grote honden van menselijk gezelschap, maar door zijn overweldigende gestalte moet hij nauwlettend in de gaten gehouden worden als er kinderen of oudere mensen in de buurt zijn, om te voorkomen dat hij tegen ze opspringt. Bijten en springen moeten van jongs af aan afgeleerd worden, want dat is geen leuk gedrag meer als hij eenmaal volgroeid is! De Bordeaux is een trouw en betrouwbaar ras dat ook uitstekend als waakhond kan dienen.

Overweg kunnen met andere huisdieren

De Bordeaux is een groot ras en heeft de neiging andere huisdieren te overheersen. Kan het best alleen of samen met dezelfde honden gehouden worden.

Verzorging

Grote honden hebben veel ruimte nodig, dus een eventuele eigenaar dient zijn huis en levensstijl onder de loep te nemen voor hij een van deze vriendelijke reuzen aanschaft. Het is wel geen over-achtieve hond, maar hij heeft toch dagelijks een wandeling aan een stevige riem nodig om hem in conditie te houden. Opgroeiende puppy’s moeten volgroeid zijn voor je ze veel beweging gaat geven en moeten veel rust hebben nadat ze gespeeld hebben.

Voor wie?

De ideale eigenaar

Grote honden als de Bordeaux zijn niet voor iedereen geschikt, maar die mensen die ervoor kiezen moeten wel zeker weten dat ze een grote hond aan kunnen en bereid zijn regelmatig voor zijn beweging te zorgen. Mensen die het vele werk met deze hond geen probleem vinden zullen er zeker een toegewijde en toegenegen hond aan hebben.