Hondenzoeker

Over jou

Je huis

Je tuin

Je omgeving

Dagelijkse tijd voor activiteiten (in minuten)

Eerder een hond gehad?

Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen?

Over jouw ideale hond

Grootte

Haarlengte

American Staffordshire Bullterriër

Dit ras is ontstaan uit een kruising tussen de Bulldog en de Terriër en als ras erkend in 1936. Het voorvoegsel American werd in 1972 toegevoegd om verwarring met de (Engelse) Staffordshire Bull Terriër te vermijden. In 1983 kwam het ras naar Nederland. De American Staffordshire Bullterrier is stevig, gespierd en straalt kracht en gezag uit. Het beest imponeert met zijn brede schedel, sterke kaken en brede borstkas.


American Staffordshire Bullterriër

Overzicht

Gemiddelde leeftijd

12 jaar

Gemiddelde grootte en gewicht

Reuen 46 - 48 cm, teven 43 - 46 cm. 18 - 23 kg (hoogte en gewicht moeten in goede verhouding zijn)

Verzorging

Karakter, eigenschappen en temperament

De American Staffordshire Bullterriër is moedig, zelfverzekerd, beheerst, waaks, loyaal en betrouwbaar. Door zijn gespierde bouw en beschermende instinct moeten vreemde op hun hoede zijn, echter bij hun eigen familie zijn ze zacht en liefdevol. Ook doen ze het goed met kinderen mits ze daarmee opgegroeid zijn. De American Staffordshire Bullterriër kan zowel gehouden worden als gezellige familiehond, zowel als goede waakhond. Het is echter van groot belang dat de hond goed opgevoed wordt anders worden ze slecht hanteerbaar!

Overweg kunnen met andere huisdieren

Kan niet zo goed overweg met andere huisdieren. Het zijn vaak van nature dominante honden, uitvallen naar andere honden is iets waar vanaf jonge leeftijd op gelet moet worden.

Verzorging

De vacht heeft geen specifiek onderhoud nodig, af en toe borstelen is voldoende.

Voor wie?

De ideale eigenaar

De American Staffordshire Terrier is niet geschikt voor mensen die weinig ervaring hebben met honden. Leer hem al op jonge leeftijd dat hij niet mag trekken aan de riem, want eenmaal volwassen, zijn deze honden ontzettend sterk. Deze Staffordshire kan door middel van een goede en consequente opvoeding heel erg veel leren. Maar wanneer de eigenaar deze hond niet goed opvoedt, kan het een vals en gevaarlijk dier worden. Verder is ieder liefdevol gezin een prima thuis voor deze hond.