Hondenzoeker

Over jou

Je huis

Je tuin

Je omgeving

Dagelijkse tijd voor activiteiten (in minuten)

Eerder een hond gehad?

Gaan kinderen onder 16 jaar ermee wandelen?

Over jouw ideale hond

Grootte

Haarlengte

Affenpinscher

Deze prachtige hond stamt van oorsprong uit Duitsland. De naam in het Duits, Affenpinscher, of ‘Monkey Terrier’ in het Engels, beschrijft hem precies. In het boerenland van Duitsland overleefden ze vroeger door op ratten en muizen te jagen en zo beschermden ze tegelijkertijd de voedselvoorraad voor de winter van de boer. Het ras was na twee wereldoorlogen bijna uitgestorven, maar is door toedoen van enige toegewijde fokkers weer opgebloeid.


Affenpinscher

Overzicht

Gemiddelde leeftijd

Bij de keuze voor een hond moet je bedenken dat je hem een heel hondenleven hebt en een Affenpinscher kan wel 14 jaar worden.

Gemiddelde grootte en gewicht

24 - 28 cm & 3 - 4 kg

Verzorging

Karakter, eigenschappen en temperament

Affenpinschers zijn vreemd komisch uitziende honden die van gezelschap houden en hun baasje graag laten zien wat ze allemaal kunnen. Ze zijn snel tevreden, meestal rustig en blaffen alleen als er iets op hun territorium gebeurt. Ze zijn niet echt gelukkig in een groep, maar wennen er wel aan.

Overweg kunnen met andere huisdieren

Deze tevreden honden kunnen met bijna ieder ander huisdier onder een dak wonen, vooral als ze van jongs af samen worden grootgebracht.

Verzorging

De Affenpinscher heeft niet erg veel verzorging nodig. Een keer per week met de borstel of kam erdoor en af en toe een bad. Het haar van de poten moet wel getrimd worden en de teennagels moet je kort houden, maar verder zien ze er liever slordig uit. Dat is niet moeilijk met al dat haar in hun snuit en daar komt ook die populaire naam in het Engels ‘Monkey dog’ vandaan.

Voor wie?

De ideale eigenaar

De ideale eigenaar voor deze hond heeft een kleine tuin en is bereid hem mee uit te nemen op wandelingen. Als je eenmaal een Affenpinscher hebt, zal hij uiteindelijk jouw ‘baasje’ zijn en niet andersom.

Voor mensen die niet veel ruimte hebben, maar die toch een eigen hond willen, is dit slimme kleine dier zeker een overweging waard. Ga voor meer informatie over de Affenpinscher naar deze link raadvanbeheer